MAN: 105 autobusů Lion's City do Barcelony

Provozovatelé Metropolitní dopravy v Barceloně objednali 75 autobusů s pohonem na zemní plyn a 30 autobusů MAN Lion's City Efficient Hybrid.
Provozovatelé Metropolitní dopravy v Barceloně objednali 75 autobusů s pohonem na zemní plyn a 30 autobusů MAN Lion's City Efficient Hybrid.
Metropolitní doprava Barcelona (TMB) si objednala celkem 105 autobusů MAN Lion's City od MAN Truck & Bus. „To znamená, že poslední veřejná zakázka TMB pro nás skončila velmi úspěšně a jsme moc rádi, že jsme získali celou zakázku,“ řekl Rudi Kuchta, ředitel Product & Sales Bus a mluvčí za oblast autobusové dopravy v MAN Truck & Bus. MAN dodá vozidla španělským dopravcům do konce roku.

Z celkem 75 autobusů na zemní plyn bude 49 dvanáctimetrových MAN Lion's City (A21) a 26 kloubových (A23) s délkou 18 metrů. Dalších 30 autobusů budou hybridní 12 metrové - první vozidla nové generace městských autobusů Lion's City. Pro novou generaci autobusů Lion's City s MAN Efficient Hybrid to bude debut. Budou první provozované ve Španělsku.

S dodávkou 105 moderních městských autobusů bude více než 50% vozového parku TMB (v současné době přibližně 1 140 autobusů) od MAN.

Kromě efektivity, bezpečnosti a šetrnosti k životnímu prostředí, byly rozhodujícím faktorem pro metropolitní dopravu v Barceloně také služby, které MAN Truck & Bus nabízí. „V uplynulých letech jsme značně investovali, abychom mohli TMB a metropolitní oblasti Barcelony nabídnout vynikající úroveň služeb. Mimo jiné jsme zaměstnali odborníky na autobusy, a rozšířili naše dvě místní pobočky v El Pratu a v Parets del Vallès. Náš nejnovější úspěch ukazuje, že jsme na správné cestě; jsme velmi rádi, že můžeme v budoucnu spolupracovat s nejmodernější společností, jako je TMB,“ uvádí Manuel Fraile, ředitel autobusové divize v MAN Truck & Bus Iberia.

MAN Truck & Bus


MAN: 105 autobusů Lion's City do Barcelony
Podpis smlouvy v Barceloně (zleva): Ramón Barcadí a Enrique Cañas z Metropolitní dopravy v Barceloně (TMB), Marcus Gossen a Manuel Fraile z MAN Truck & Bus Iberia. Foto MAN