Určitě se dostávají do správných rukou. Je pozoruhodné, kolik milujících žen chce udělat radost svým "chlapcům".
Určitě se dostávají do správných rukou. Je pozoruhodné, kolik milujících žen chce udělat radost svým "chlapcům".
A také to vypadá, že je více čtenářek BUSportálu, než by se mohlo zdát. Z motivačních e-mailů citujeme:
Už od malinka, zhruba 3 let, mě fascinovala jízda autobusem. Kolikrát se mnou museli rodiče jet jen tak, bez jasného cíle cesty. Jelikož už nejsem nejmladší a autobusy, kterými jsme tenkráte jezdili, nejsou již desítky let součástí běžného provozu, rád bych si ty chvíle připomínal alespoň na krásných obrázcích, kterých kalendář s historickými vozidly nabízí 12. Budu nesmírně šťastný, pokud se mi ho podaří sehnat ...

... k zálibě mého syna :-)
Městskou dopravu v Praze i v Plzni má "v malíčku". I do základní školy chtěl chodit dál od bydliště, aby mohl jezdit MHD.
Studuje poslední rok VŠ, ale stále mluví o tom, že si udělá řidičák na autobus a chce si zkusit jezdit :-)
Kalendář bych mu chtěla dát pod stromeček, myslím, že by to byl ten nejkrásnější dárek.

... ráda bych získala Váš veteránský kalendář s historickými autobusy. Pro přítele by to byl rozhodně nejkrásnější vánoční dárek.
Předloni mu někdo z kamarádů věnoval tento kalendář se starými autobusy. Přítel byl nadšen natolik, že skončení roku 2010 nepředstavovalo důvod k sundání kalendáře ze zdi! Naopak, kalendář na zdi visí doposud a přítel poctivě převrací listy každý měsíc. Rozhodl se založit si na zdi malou sbírku kalendářů s veterány – nevím, co bude dělat v roce 2016, až mu prostor na zdi dojde :)!
Přítel je nadšenec do veteránů obecně, nejen do autobusů. Pořídil si vlastní autobus, Karosu ŠD 11, a k tomu ještě starou Felicii a Velorex. Baví ho vrtat se ve starém zrezlém šrotu a vytvářet z něj krásné stroje v podobě, v jaké sjely před desítkami let z tovární linky.
Být přítelkyní takového nadšence člověka rozhodně poznamená. „Erťáky“ ani „ešdéčka“ už v době mého dětství nejezdily. Autobusy jsem dříve rozlišovala na ty, které jedou požadovaným směrem a na ty ostatní. U těch, kterými jsem cestovala, jsem si všímala pouze toho, kde se nachází nejbližší dveře a volné sedadlo – a těch ostatních jsem si vůbec nevšímala.
A pak se najednou přistihnu, že jak někde zachytím koutkem oka kousek zrezivělého šrotu, snažím se zjistit, zda se náhodou nejedná o zbytky starého autobusu sloužící třeba jako včelín. Když mě míjí auta staršího data výroby než favorit, rozhodně ho musím vyfotit a tipuji, co to je za auto. Poměrně úspěšně už rozeznám trabanta od škodovky stovky. V Lešanech mě překvapí, kolik existuje autobusových nadšenců a že se dají nalézt rozdíly mezi dvaceti stejnými autobusy stojícími v řadě. Namísto do zámků a hradů chodím do pražského muzea MHD nebo do muzea socialistických vozů. Jo, dříve jsem neměla ani tušení o jejich existenci. Taky už vím, že ten kus šrotu, o nějž jsem si v obýváku již třikráte ukopla palec, je přední náprava z feldy. Naučila jsem se, na jaké pedály šlapat a jaká tlačítka mačkat, když přítel ležící pod autobusem se snaží přemluvit autobus k fungování. Krásné letní odpoledne jsem namísto u vody strávila leštěním lišt na autobuse, aby byl autobus do Lešan fešák.
Doufám, že to se mnou není ještě tak špatné, abychom se nakonec o ten kalendář s přítelem poprali :).

Dzień dobry,
Piszę do Państwa z prośbą o wysłanie kalendarza z starymi autobusami, ponieważ jestem Państwa czytelnikiem już od dobrych kilku lat. Z każdym dniem patrzę na to jak portal wzbogaca się o nowe informacje dotyczące komunikacji miejskiej i międzymiastowej w Czechach. Motywuję swoją prośbę tym, że bardzo lubię i szanuję Czechy za każdy pozytywny urok komunikacji czy to miejskiej czy międzymiastowej.
Pozdrawiam, ...

Máme radost, že veteránské kalendáře dělají radost
Děkujeme za PF a přejeme všem příznivcům pěkný rok 2013