Mají rádi autobusy - Daniel Srb a jeho Autobusové noviny.

Je zajímavé i potěšující, že autobusové téma má neustále více příznivců.
Je zajímavé i potěšující, že autobusové téma má neustále více příznivců.
28 letý projektový manažer, vedoucí výroby a lidských zdrojů reklamní a produkční agentury Daniel Srb z Prahy je jedním z nich. BUSportál při brouzdání na webu nalezl jeho Autobusové noviny, který fungují v testovacím provozu od 4. srpna, oficiálně od září 2006. BUSportál se zeptal:
Proč se zajímáte o autobusy ?
Autobusy jsou mi blízké již od mého dětství (jak vidno z fotografie, "jezdil" jsem na různých linkách v dřevěném "autobusu" na chatě či "linkovou tříkolkou" :-). Poté jsem se více zajímal o auta - pro několik serverů (vlastních i jiných) jsem zpracovával testy osobních a lehkých užitkových automobilů a vyzkoušel tak téměř dvě stovky různých automobilů. Nakonec jsem však zjistil, že autobusy jsou mi nejsympatičtější.
Jak získáváte materiály a co plánujete?
Hlavními zdroji jsou internet a odborné časopisy. Řekl bych, že autobusovou oblast stále ještě mapuji, pořád nacházím nové a nové oblasti. Rád bych, aby Autobusové noviny přinášely čtenářům zajímavé informace a aby spolu z dalšími oborovými zdroji sloužily autobusovým nadšencům i profesionálům. Zatím jsem na práci sám, nepočítám-li kolegu fotografa. Do budoucna bych ale redakci rád rozšířil o další spolupracovníky.
Daniel Srb pořádá občas i různé výlety pro své přátele - jako příznivce hromadné přepravy vlastnil osmimístnou Škodu 1203, nyní devítimístný Ford Transit viz cestujeme.minibusem.cz