Leo Express posiluje v Polsku

Zavedl denní vlakové spoje z Prahy do Krakova a navazující spojení novými pohodlnými autobusy do Lvova. Přidal také nové zastávky minibusů.
Zavedl denní vlakové spoje z Prahy do Krakova a navazující spojení novými pohodlnými autobusy do Lvova. Přidal také nové zastávky minibusů.
Od 28. června rozšíři Leo Express vlakové spojení mezi Českem a polským Krakovem o spojení i v pracovních dnech, dosud jezdily vlaky jen o víkendu. Od 3. září se opět vrátí ke svému víkendovému provozu.

Na vlak v Krakově přímo naváže autobusový spoj do ukrajinského Lvova, který bude provozován novými pohodlnějšími autobusy. V Krakově mohou navíc cestující využít službu door2door a nechat se minibusem odvést k vlaku či od něj na vybranou adresu. Od 1. června rozšířil Leo Express i své minibusové spojení mezi Ostravou a letištěm v Katovicích, které nově zajíždí do muzea v Osvětimi, zábavního parku Energylandia a na krakovské letiště. Prodloužila se i minibusová linka z Krakova do Košic, která zajíždí až na letiště. Od 1. července budou moci cestující s minibusy navštívit také nově otevřenou vinařskou destinaci Grand Bari Tokaj, která se nachází asi hodinu jízdy od Košic. 

„Poláci milují Leo Express služby. Náš oblíbený spoj na trase Praha-Krakov a zpět nyní vyrazí denně a prodlužujeme také minibusový spoj z Bohumína, který nově zajíždí také až do Krakova. Přímo v Krakově na náš spoj navazuje autobus do ukrajinského Lvova,“ říká CEO Leo Express Peter Koehler. 

Na polské koleje Leo Express vyjel jako první česká společnost a jediný dopravce v soukromé osobní železniční přepravě téměř před rokem, 20. července 2018, kdy jízdě požehnal arciopat břevnovského kláštera Petr Prokop Siostrzonek. Do budoucna plánuje Leo Express zavést i přímé vlakové spojení Polska s Ukrajinou.

Leo Express


Leo Express posiluje v Polsku
Leo Express provozuje v Krakově službu door2door. Cestující se mohou nechat odvézt k vlaku nebo na vybranou adresu. O prázdninách pojedou minibusy mezi Ostravou a letištěm v Katovicích a z Krakova do Košic a na vinici Grand Bari Tokaj.