KORDIS JMK: Informační letáček pro děti a studenty připravil
Část letáku - kompletní si můžete stáhnout viz níže.

KORDIS JMK spolupráci s Dopravním podnikem města Brna a Českými drahami.
Reklama
KORDIS JMK spolupráci s Dopravním podnikem města Brna a Českými drahami.
Letáček obsahuje návod, jak si co nejpohodlněji vyřídit předplatní jízdenku Integrovaného dopravního systému Jihomoravského kraje. Cílem je předejít problémům a zbytečnému čekání při vyřizování nových průkazek.
Studenti_pozor.pdf
Základní informace:
  1. Cestující do 18 let, kteří chtějí cestovat pouze po Brně, Adamově, Blansku nebo Vyškově a již mají platnou průkazku z minulého školního roku, si novou průkazku vyřizovat nemusí. Stačí si koupit pouze předplatní kupón.
  2. Žáci a studenti, kteří mají průkazku z minulého školního roku a je jim více než 18 let anebo chtějí cestovat mimo výše uvedená města, si mohou k původní průkazce zakoupit během září nový předplatní kupón. Na vyřízení nové průkazky pak mají celý měsíc září. Původní průkazku nesmí vyhazovat - až do skončení platnosti kupónu zakoupeného na původní průkazku je totiž nutno se prokazovat jak touto tak i nově vydanou průkazkou.
  3. Doporučujeme využívat méně frekventovaná předprodejní místa mimo centrum Brna. Mimobrněnští cestující si pak mohou koupit jízdenky i na tamních železničních stanicích anebo v omezeném sortimentu na autobusových nádražích a mimobrněnských poštách.
  4. www.idsjmk.cz