Kdo získal Busworld Digital Award

MAN Truck & Bus za nový chytrý kokpit, IVECO BUS za telematický systém pro správu vozového parku IVECO ON, Karsan za autonomní e-ATAK a ChargePoint za nástroje pro management baterií.

MAN Truck & Bus za nový chytrý kokpit, IVECO BUS za telematický systém pro správu vozového parku IVECO ON, Karsan za autonomní e-ATAK a ChargePoint za nástroje pro management baterií.

Mezinárodní porota letos udělovala „Digital Award“ na veletrhu Busworld Europe 2023 v rámci „Digital Mobility Solutions Conference“ 11. října poprvé.

Šampioni roku 2023:

Kategorie: Digital On Board Comfort

MAN Truck & Bus – nový digitální kokpit a MAN SmartSelect pro modelový rok 2024

Nový digitální kokpit od MAN je jasným krokem do budoucnosti HMI. Díky inovativnímu ovládání „SmartSelect“ a plné integraci nové elektrické platformy a nejnovějších systémů ADAS pomáhá řidiči soustředit se na svou práci bez zbytečného rozptylování.

Kategorie: Digitální provozní dokonalost

IVECO BUS - Digitální služby IVECO ON

Digitální telematické služby IVECO ON dostupné všechny autobusy Euro VI E a elektrické autobusy splňují potřeby většiny veřejných instutucí (PTA) a provozovatelů (PTO), pokud jde o proaktivní údržbu a snížení prostojů se specializovanými Key Performance Indicators (KPI) a trendy dostupnými v online zprávách, stejně jako vzdálenou diagnostiku a programování. Cílem je zlepšení Cost of Ownership a bezpečnosti a pohodlí cestujících díky monitorování hodnocení jízdního stylu. Dalším zaměřením je ochrana proti kybernetickým útokům. Je možná správa dat pro více značek s „agnostickým“ telematickým systémem, stejně jako integrace aplikací třetích stran. A také Management elektrických autobusů s vyhrazenou „Zprávou o elektromobilitě“ optimalizuje potřeby elektromobility.

Kategorie: Digitálně vylepšené řízení

Karsan - Autonomní e-ATAK

Karsan se zaměřil v aplikaci technologie budoucnosti na jedno ze svých kompaktních vozidel elektrifikovaných německým BMW – e-ATAK. Turecký výrobce vyvinul a vyrobil první autonomní sériový autobus na světě SAE úrovně 4. Společně s renomovaným partnerem ADASTEC, softwarovou společností, Karsan vyvinul a implementoval software autonomního vozidla a lidaru a na něm aplikovaných senzorů společně. Plně homologovaný Midi Bus je již v provozu od roku 2021 v USA a od roku 2022 v EU.

Kategorie: Řízení E-mobility

ChargePoint – Battery Health Package

ChargePoint a TWAICE jako lídři ve svých odbornostech spolupracují a přinesli na trh světově první řešení analýzy baterií, které je bez problémů integrováno do softwaru pro správu vozového parku, nezávisle na jednotlivých výrobcích. Společnost TWAICE přinesla své odborné znalosti v oblasti analýzy baterií, stavěla na datovém centru ChargePoint a společně jej integrovali do systému ChargePoint. Mezinárodní porotu přesvědčil agnostický přístup k tématu absolutně zaměřeného na elektromobilitu a bezpečnost baterií.

Busworld


Kdo získal Busworld Digital Award
Digital On Board Comfort: MAN Truck & Bus – nový digitální kokpit a MAN SmartSelect pro modelový rok 2024
Kdo získal Busworld Digital Award
Digitální provozní dokonalost: Telematické služby IVECO ON. IVECO BUS spolupracuje na zajištění správy chytrého nabíjení s ChargePoint, která byla také oceněna.
Kdo získal Busworld Digital Award
Digitálně vylepšené řízení: Karsan e-ATAK autonomous
Kdo získal Busworld Digital Award
Řízení E-mobility: ChargePoint – Battery Health Package