ČR byla na letošním ročníku veletrhu Intertraffic zastoupena Sdružením pro dopravní telematiku (SDT) a 8 firmami, které vystavovaly individuálně.
ČR byla na letošním ročníku veletrhu Intertraffic zastoupena Sdružením pro dopravní telematiku (SDT) a 8 firmami, které vystavovaly individuálně.
Ve dnech 1.-4. dubna 2008 se na amsterdamském výstavišti RAI uskutečnil již 19. ročník bienálního veletrhu Intertraffic Amsterdam. Jedná se o referenční událost pro evropské firmy působící v oblasti dopravní infrastruktury, řídících systémů v dopravě, bezpečnosti dopravy a parkování. Statistiky (zatím za předchozí ročník v r. 2006) hovoří o téměř 24 tis. návštěvnících ze 110 zemí a 690 vystavovatelích reprezentujících 41 zemí.

ČR byla na letošním ročníku veletrhu Intertraffic zastoupena Sdružením pro dopravní telematiku (SDT) a 8 firmami, které vystavovaly individuálně. Za zmínku stojí prestižní nominace firmy Cross ze Zlína na ocenění za inovativní produkt „index zimní údržby“, který mezinárodní porota vybrala mezi 8 semifinalistů z cca 70 kandidatur. Ocenění nakonec v dané kategorii získala nizozemská firma BAM Infrastructure.

V rámci konference „Intelligent Transport Systems and Services“, probíhající paralelně s veletrhem, se uskutečnil workshop o zkušenostech ČR se zavedením systému mýtného, který zorganizovalo sdružení SDT ve spolupráci s nizozemským partnerem, sdružením Connekt. Cca 40 zájemců na workshopu vyslechlo prezentace o ČR (OEÚ Haag), o sektoru ITS&S v ČR (SDT - M. Svítek), o zkušenostech se zavedením systému elektronického výběru mýtného v ČR (Kapsch – K. Feix), o spolupráci českých subdodavatelů na systému a dalších výhledech pro rozšíření systému (M.Svítek).
Účast ČR na tomto významném mezinárodním veletrhu pro dopravní sektor byla dobře viditelná a přispěla, vedle konkrétních přínosů pro jednotlivé vystavovatele, rovněž k rozšíření povědomí o ČR jako zemi, která má co nabídnout a je připravená ke spolupráci v technologicky náročných odvětvích, jako je oblast dopravní telematiky.
TI Velvyslanectví České republiky Haag