IVECO IRISBUS v České republice  - aktivity u moravských dopravců
Na horním záběru Jan Svoboda, Iveco CR, Igor Čeki, VYDOS BUS a Radek Stejskal, TEZAS servis

Největším odběratelem v ČR v roce 2011 skupina 3ČSAD.
Aktuálně 12. března 2012 se uskutečnilo předání 9 meziměstských autobusů Crossway společnosti VYDOS BUS.
Reklama
Největším odběratelem v ČR v roce 2011 skupina 3ČSAD.
Aktuálně 12. března 2012 se uskutečnilo předání 9 meziměstských autobusů Crossway společnosti VYDOS BUS.
Dodávka 9 autobusů Crossway do společnosti VYDOS BUS
Dne 12. března 2012 se uskutečnilo předání 9 meziměstských autobusů Crossway společnosti VYDOS BUS a.s. na autobusovém nádraží ve Vyškově, za přítomnosti místopředsedy představenstva a zástupce ředitele společnosti VYDOS BUS a.s., Igora Čekiho, dealera IVECO IRISBUS Radka Stejskala ze společnosti TEZAS servis a.s. a zástupce výrobce dodaných autobusů Iveco Czech Republic, a. s. . Jana Svobody.

Všechny dodané autobusy jsou v délce 12 metrů a jsou určeny převážně pro příměstské linky v rámci Integrovaného dopravního systému Jihomoravského kraje.

Autobusy jsou vybaveny motorem IVECO Cursor o výkonu 243 kW splňující emisní normy Euro 5 a mechanickou převodovkou ZF. Vozy mají obsaditelnost 47 cestujících + řidič a plošinu proti středním dveřím.
3ČSAD největším odběratelem autobusů IVECO IRISBUS v roce 2011
Dlouholetá spolupráce IVECO Czech Republic, a. s. a holding 3ČSAD (ČSAD Havířov a.s., ČSAD Karviná a.s., ČSAD Frýdek-Místek a.s.) je příkladem spolupráce společností podnikajících v ČR.

IVECO IRISBUS v roce 2011 prodalo zákazníkům v ČR 211 autobusů, z čehož skupina 3ČSAD nakoupila celkem 26 autobusů (1/8 z celkového prodeje) pro zajištění městské a příměstské dopravy. 3ČSAD se tak stala největším odběratelem společnosti Iveco Czech Republic, a.s. v ČR za rok 2011.

.V roce 2011 bylo 3ČSAD od společnosti Iveco Czech Republic, a.s. dodáno 20 nízkopodlažních autobusů Crossway Low Entry určených pro příměstskou dopravu a 6 nízkopodlažních Citelisů pro zajištění přepravy v městech Havířov (3 vozy poháněné ekologickým palivem – autobusy na CNG pohon), Karviná a Frýdek-Místek (3 autobusy s pohonem na naftu). Nákup byl částečně financován z evropských dotací z fondů Regionálního operačního programu (ROP) Moravskoslezského kraje.

Úspěšná spolupráce pokračuje i v roce 2012. Mezi jeden z nejdůležitějších požadavků dopravce patří dodávka 100% bezbarierových autobusů.

TZ www.irisbus.com

IVECO IRISBUS v České republice  - aktivity u moravských dopravců
Tomáš Vavřík, 3ČSAD a Jiří Kalousek, IVECO CR