IVECO BUS uzavřel objednávku na 409 autobusů Urbanway Natural Power do Francie

Vozidla vyrobená ve Francii budou v provozu v síti veřejné dopravy v metropolitních předměstských částech Paříže a jsou součástí plánu dopravní sítě bez dieselu.
Vozidla vyrobená ve Francii budou v provozu v síti veřejné dopravy v metropolitních předměstských částech Paříže a jsou součástí plánu dopravní sítě bez dieselu.
IVECO BUS, CATP (Francouzský úřad pro veřejnou dopravu) a Ile-de-France Mobilités oficiálně potvrdily objednávku na 409 autobusů Urbanway Natural Power při zahájení Národní výstavy veřejné dopravy v Nantes.

Vozidla na bioplyn budou dodána v letech 2020 až 2021 a budou fungovat na vnitřním a vnějším předměstí pařížské metropolitní oblasti.

Je to poprvé, kdy byla taková objednávka zadána prostřednictvím ústřední nákupní kanceláře, ne přes provozovatele dopravy. Cílem tohoto nového postupu je standardizace vybavení používaného v regionu Ile-de-France, aby se zajistilo, že cestující budou mít autobusy stejné kvality.

Dvanáctimetrové autobusy Urbanway Natural Power budou vybaveny designem Ile-de-France Mobilités se stanovenými standardy komfortu a bezpečnosti. Díky pohonu na zemní plyn bude provoz tichý, vybaveny budou také klimatizací, USB porty a LED osvětlením.

Provoz na bioplyn je šetrný k životnímu prostředí a region tak přispěje k plánu obnovy vozového parku ekologickými vozidly. Palivo pocházející z recyklovaného organického odpadu nabízí významné přínosy pro životní prostředí, pokud jde o emise znečišťujících látek a hluk. Úroveň emisí jemných částic se blíží nule a emise NOx jsou sníženy o více než třetinu. Hladina hluku je snížena na polovinu a řidiči, cestujícím i obyvatelům nabízí téměř tichý chod. Autobusy Urbanway Natural Power s prodlouženým dojezdem 400 kilometrů jsou podle výrobce pro veřejnou dopravu v oblasti Paříže ideální.

„Jsme nesmírně hrdí na to, že společnost Ile-de-France Mobilités rozhodla o objednávce našich vozidel, potvrzuje to její závazek přejít na ekologický pohon,“ řekl Stéphane Espinasse, ředitel IVECO BUS. "Opět je uznána odbornost IVECO BUS v oblasti vozidel na alternativní energii."

Součástí velkého plánu Bus2025 je také HEULIEZ BUS, který do regionu dodá elektrické autobusy GX 337.

IVECO BUS