IVECO BUS dodá 100 autobusů CROSSWAY společnosti SAD Zvolen
SAD Zvolen je významným zákazníkem IVECO BUS. Po dodání stovky nových autobusů CROSSWAY z Vysokého Mýta bude mít slovenský dopravce ve flotile 650 autobusů značky IVECO. Foto IVECO GROUP

SAD Zvolen počítá s novými autobusy CROSSWAY LE Line v délkách 12, 10,8 a 14,5 metru na meziměstské i městské linky v Banskobystrickém kraji.

SAD Zvolen počítá s novými autobusy CROSSWAY LE Line v délkách 12, 10,8 a 14,5 metru na meziměstské i městské linky v Banskobystrickém kraji.

Stovka nových autobusů CROSSWAY bude dodána Slovenské autobusové dopravě Zvolen, a.s., která provozuje meziměstskou a městskou dopravu. Autobusy bude slovenský dopravce postupně nasazovat do provozu v devíti okresech Banskobystrického kraje a v městské dopravě ve čtyřech městech, Banská Bystrica, Brezno, Zvolen a Źiar nad Hronom. Vozový park IVECO BUS se tak rozšíří na téměř 650 autobusů.

Dodání 100 nových autobusů meziměstské řady CROSSWAY se skládá ze 70 CROSSWAY Low Entry Line 12m, 20 CROSSWAY Low Entry Line 10,8m a 10 autobusů CROSSWAY Low Entry Line 14,5m. Vybaveny budou klimatizací, mechanickou nástupní plošinou pro vozíčkáře, USB porty, Wi-Fi a předinstalací pro kameru a odbavovací systém.
 
CROSSWAY se vyrábí v závodě ve Vysokém Mýtě. Od uvedení na trh bylo vyrobeno více než 55 000 kusů v různých verzích a CROSSWAY se stal etalonem v meziměstském segmentu. Vozidlo je oceňováno zejména pro svůj výkon a všestrannost, komfort a nízké provozní náklady.
 
"Naše společnost přepraví ročně na 177 linkách téměř 20 milionů cestujících a naši řidiči najezdí ročně 25 milionů kilometrů. Jsme významným lídrem v segmentu autobusové dopravy a jako druhá největší dopravní společnost na Slovensku jsme schopni ocenit potřeby našich cestujících i řidičů. Proto jsme opakovaně zvolili značky IVECO BUS," řekl Adrian Polóny, předseda představenstva společnosti Slovenská autobusová doprava Zvolen (SAD Zvolen).

Jsme nesmírně hrdí, že Slovenská autobusová doprava Zvolen opět vložila důvěru do značky IVECO BUS pro svou městskou a meziměstskou dopravu na Slovensku. Jejich výběr naší značky a našich modelů CROSSWAY je potvrzením odbornosti a kvalitní podpory IVECO BUS našim zákazníkům v meziměstském segmentu,“ uvedl Giorgio Zino, obchodní ředitel IVECO BUS Europe.

IVECO GROUP