ITS Prague '09 - ''svěží koktejl'' pro dopravu a rozkvět v zemích EU

Od 30. 3. do 1. 4. 2009 se bude v Malostranském paláci a v Kongresovém centru Praha konat 6. ročník mezinárodního kongresu o inteligentních dopravních systémech . Aktualizováno.
Od 30. 3. do 1. 4. 2009 se bude v Malostranském paláci a v Kongresovém centru Praha konat 6. ročník mezinárodního kongresu o inteligentních dopravních systémech . Aktualizováno.
Hlavním mottem tohoto ročníku ITS Prague je: Inteligentní dopravní systémy a služby - "svěží koktejl" pro dopravu a rozkvět v zemích EU.

ITS Prague ‘09 představuje vhodnou platformu pro účinnou diskusi žhavých témat v oblasti dopravy a příbuzných oborů, jako jsou efektivní dopravní infrastruktura, dopravní obslužnost, rozvoj veřejné dopravy, udržitelný rozvoj, využití exportního potenciálu ČR, ekologie, bezpečnost dopravy, kosmická infrastruktura, vzdělávání, věda a výzkum.
Hlavní témata odborných sekcí kongresu budou: Strategie v dopravě a ITS, ITS napříč Evropou, Informační a řídicí systémy v silniční dopravě, ITS pro rozvoj mobility, ITS pro bezpečnou, ekologickou a ekonomickou dopravu.

Součástí kongresu jsou také 2 tematické Workshopy:
  • Výkonové zpoplatnění v ČR - Workshop určený především pro zahraniční zástupce správců komunikační a statní správy pořádaný pod záštitou ŘSD ČR.
  • Kosmická spolupráce - Workshop určený pro české zájemce o konkrétní participaci na projektech vyplývajících z členství ČR v ESA pořádaný ve spolupráci s primárním kontraktorem, nadnárodním konsorciem EADS, a koordinační skupinou pro zapojení ČR do programu ESA - Task Force.

Společenský lesk kongresu dodává slavnostní zahájení spojené s koncertem vážné hudby a rautem pořádané v historických prostorách Malostranského paláce za účasti poslanců a senátorů Parlamentu ČR a předních osobností - záštit kongresu.

Více informací na www.itsprague.cz.