Italské prázdniny  s Eurolines: Milán, Padova, Ravenna

Nabídka novinek Bohemia Euroexpress International (BEI). Zajímavé tipy akcí - festivaly, výstavy, svátlky, veletrhy. Od 9.8. 2006 jezdí EUROLINES do Itálie levněji.
Nabídka novinek Bohemia Euroexpress International (BEI). Zajímavé tipy akcí - festivaly, výstavy, svátlky, veletrhy. Od 9.8. 2006 jezdí EUROLINES do Itálie levněji.
Ceny se snížily téměř o 22 % u jednosměrných a až o 35 % u obousměrných jízdenek. Osvědčené italské destinace - Řím, Florencie, Ancona, Padova, Rimini a další již od 1 400 Kč za jednu cestu. Obousměrná jízdenka pořídíte již od 2 200 Kč. Nechcete být svazováni pěvně stanoveným termínem ? Pokud si zakoupíte jízdenku alespoň 1 a více dnů před odjezdem, zaplatíte 1 840 Kč za jednosměrnou jízdenku a 2 900 Kč za jízdenku obousměrnou.
Z široké nabídky autobusových linek Eurolines si můžete zvolit mezi nejatraktivnějšími destinacemi jako je Neapol, Florencie, Bologna a dalšími. Nabídka Eurolines se však rozšířila ještě o tři severoitalské destinace: Milán, Padova i Ravenna.

Milán

Co do počtu obyvatel (1,3 miliónu), je severoitalský Milán druhým největším městem v celé Itálii. Součástí Milána je nejslavnější světová opera La Scala, dvě starobylé univerzity, kostel a klášter San Ambrogio s obrazem Poslední večere od italského mistra Leonarda da Vinci. Nejrušnější částí města je bezesporu náměstí Piazza del Duomo, na kterém je umístěn gotický skvost katedrála Duomo. Centrem života je také Galerie Vittoria Emanuelle II, kam si chodí Italové pohovořit s přáteli, přečíst noviny a vypít kávu. Milán patří mezi světová střediska módy.
Eurolines jezdí z České republiky do Milána přes Mnichov 3 x týdně, spoje odjíždí každé pondělí, středu a pátek, cena obousměrné jízdenky je od 2 280 Kč. Po přestupu lze z Milánu pokračovat do dalších kulturních středisek Itálie, do Turína a Janova.

Padova

Univerzitní malebné město se nachází v pádské nížině, nedaleko Benátek. Mezi více než 200 tisíci obyvatel je mnoho studentů, v Padově se nachází druhá nejstarší univerzita v Itálii (r. 1222). Mezi významné profesory tohoto centra vzdělanosti v minulosti patřil i astronom Galileo Galilei, jeho žákem byl mimo jiné Mikuláš Koperník. Město je také významným centrem kultury, podobně jako univerzita, i mnohé kulturní památky pocházejí z 12. – 14. století. Jmenovat lze například románskou baziliku svatého Antonína, palác Ragione či kapli Scrovegniů vyzdobenou freskami slavného renesančního malíře Giotta. Skvělou atmosféru města dokreslují úzké uličky s klasickými italskými kavárnami a restauracemi.
Linky Eurolines jezdí z České republiky do Padovy každou neděli, ceny za obousměrnou jízdenku jsou od 2380,- Kč.

Ravenna

Mírumilovný, klidný přístav na břehu jaderského moře obývá více než 130 tisíc obyvatel. I když střízlivé exteriéry budov o tom na první pohled nevypovídají, město ukrývá veliké kulturní bohatství. To pochází především z 5. století našeho letopočtu, kdy se Ravenna dočasně stala hlavním městem západořímské říše. Z této doby raného křesťanství pochází velké množství bazilik, vyzdobených jedinečnými freskami. Ravenna je součástí světového dědictví Unesco.
Autobusové linky Eurolines jezdí z České republiky do italské Ravenny každý čtvrtek, cena obousměrné jízdenky od 2660,- Kč.
Objednávání jízdenek, jízdní řády i další informace o linkách Eurolines na www.bei.cz

Itálie – zajímavé tipy akcí s Eurolines

Hudba, film

Jazzový festival – Florencie

21.června - 8. září probíhá ve Florencii dvouměsíční jazzový festival, který každou noc nabízí návštěvníkům tohoto krásného města jiný koncert na náměstí nesoucí název Pizza SS Annunziata. Na své si přijdou nejen příznivci jazzu, ale i světové současné i klasické hudby. Nebude zde chybět ani afro-americká hudba, folk a funk.

Jazz Circuit Naples and Surroundings - Neapol

Od června do 24.9.06 představuje jazzový festival světově známé umělce. Vystoupí mj. Francesco Nastro, Aldo Vigorito, Famoudou Don Moye a další.

Rock Beach Festival – Rimini

4./11./25.8. – postupně se představí různí DJ -ové

4. 8. DJS: Bertaccini / Tomei – místo konání Vidia Club – Cesena – severní Rimini
11.8. DJS Zigna - místo konání Vidia Club
25.8. Meganoidi DJS: Toffolo - místo konání Vidia Club

Více na www.rockbeach.eu

Transilvania Live – rockový festival
15.9. – 29.9.2006 Miláno - program:

14.9. 2006 – Inaugurazione - Serata Metal
15.9.2006 – Inaugurazione – new rock -emo
21.9.2006 SOWN
22.9.2006 Baustelle + YUPPIE FLU
23.9.2006 Pablo Caillella
26.9.2006 The Slackers Lord Paul meets One Droppers Train to Skaville Dj Set
28.9.2006 Mr. Pig
29.9.2006 Belly Talent

Více o programu jednotlivých dní na www.transilavania.it

Letní open air filmový festival „The Cinema Isle“ - Řím

Od června až do 3. září probíhá tradiční festival na ostrově Tiberia Island. Tato slavnost má se koná již od roku 1932. Kromě filmové produkce přináší festival hudbu, tanec, módu a v neposlední řadě dobré jídlo a víno.

Festival Latino Americando - Milán

V době od června do 15.8.2006 ovládne duch Latinské Ameriky město Milán. Představí se herecké umění, řemesla, film, folklór a tradiční jídla tohoto regionu. Festival je tématicky rozdělen dle oblastí (Argentina, Brazílie, Kuba, Mexico a Peru)

Malatesta Nights - Rimini

Během měsíců červenec, srpen a září se uskuteční 8 koncertů klasické a jazzové hudby v okolí Rimini. Jsou pořádány v kostelích, chrámech a na náměstích.



Kultura, svátky

Svátek Madony Piedigrotta - Neapol

Občané Neapole slaví ve dnech 5. – 12. 9. 2006 svátek Madony Piedigrotta, která je ochránkyní rybářů a námořníků. Spatřena mimo její chrám je pouze jednou za 50 let, naposledy tomu bylo v roce 1967. Jedná se o symboliku jejího návratu , kterou umí tamní obyvatelé náležitě oslavit. Toto období není jen možností předvést světu restaurovanou sochu včetně variací různých šatů, do nichž je oblékána. Jde především o velký svátek pro věřící doprovázený každoročně uměleckými vystoupeními herců a zpěváků.

Bílá Noc – „ White night“ - Řím

Probíhá 8.9.2006 a je oslavou umění jako celku. Iniciativa vznikla nenásilně na základě podobných akcí konaných v Paříži a Bruselu. Jedná se o neobvyklou událost, kdy celé město žije kulturou. Více než 100 akcí probíhá současně v jednu noc v jednom městě a žádné z muzeí, kin a divadel by nemělo být zavřeno. Bílá noc je taktéž vyjádřením soucitu a podpory s bezdomovci, kterým je nabízeno jídlo na každé ulici města.

Výstavy

Fotografie Miláno 2006 - Palác Reale, Milán

Tématem letošní výstavy fotografií v období od června do 24.9. 2006 jsou Superstars a Mýty dvacátého století. Prezentovat se zde budou následující fotografové: Joel Sternfeld a Gabriela Basilico, Paul Strand, Gianni Berengo, Henry Cartier- Bresson a Robert Doisneau.

Veletrhy

MACEF - Veletrh bydlení - Milán

Ve dnech 8. -11 9. 2006 se koná jeden z největších mezinárodních veletrhů bytového designu v Itálii.

Italské prázdniny  s Eurolines: Milán, Padova, Ravenna
Milán.
Italské prázdniny  s Eurolines: Milán, Padova, Ravenna
Padova.