Irisbus Iveco se i letos prosazuje ve Finsku.
Nahoře Crossway a Crossway LE Suburbano, dole Citelis Line a Crossway LE Interurbano.

Největšímu finskému autobusovému operátorovi Koiviston Auto dodal Irisbus Iveco na jaře letošního roku 10 autobusů Crossway, v červenci směřuje do hlavního města Helsinky 14 autobusů Citelis Line a první objednávky dorazily i na nejnovější vozy Crossway LE.
Největšímu finskému autobusovému operátorovi Koiviston Auto dodal Irisbus Iveco na jaře letošního roku 10 autobusů Crossway, v červenci směřuje do hlavního města Helsinky 14 autobusů Citelis Line a první objednávky dorazily i na nejnovější vozy Crossway LE.
Uveřejňujeme třetí z balíčku aktualit Iveco CR. Tento týden vyšlo:
Nová internetová stránka Irisbus Iveco www.irisbus-used.com
Iveco posiluje postavení vybudováním logistické základny ve Vysokém Mýtě.

Význam finského trhu pro autobusy Irisbus Iveco rok od roku roste a na úspěchy v posledních letech navazují i letošní prodeje.

Deset autobusů Crossway jezdí od dubna 2007 na linkách společnosti Koiviston Auto Corporation. Tato rodinná firma, založená v roce 1928 ve městě Koivisto, je v současnosti se svým obratem 91,1 mil. Eur, 1561 zaměstnanci a 773 autobusy největším autobusovým operátorem ve Finsku. Firma si pro vlastní potřebu vyrábí vlastní městské autobusy a autokary značky Kabus a podíl těchto autobusů na vozovém parku tvoří až 21%. Koiviston Auto však doposud nevlastnila standardní linkové autobusy a právě tuto mezeru začínají pokrývat dodávky meziměstských autobusů Crossway. Autobusy pro největšího finského autobusového operátora jsou vybaveny motorem Iveco Tector 6 a čtyřstupňovou automatickou převodovkou Voith, pět z nich má kapacitu 51 sedících cestujících, dalších pět pak 59 sedících cestujících.

Čtrnáct nízkopodlažních příměstských autobusů Citelis Line v provedení plnícím v současnosti nejpřísnější evropskou emisní normu EEV (v platnost vstoupí po roce 2010) dodává Irisbus Iveco společnosti Westendin Linja Oy v Espoo (samostatné město, ale spolu s městem Vanta součást „velkých“ Helsínk). Westendin Linja vlastní přibližně 100 městských autobusů, kterými zajišťuje městskou a příměstskou dopravu v Helsinkách a Espoo. Autobusy Citelis Line jsou vybaveny sofistikovanou elektronickou výbavou s odbavovači a monitoringem a díky provedení Arctic snesou i náročné povětrnostní podmínky, které jsou pro Finsko typické. Irisbus Iveco získal kontrakt po vítězství ve výběrovém řízení vypsaným městem Helsinky a celou zakázku realizoval ve spolupráci s finským dealerem autobusů Irisbus Iveco, společnosti Mobi-trade Oy, která sídlí od 1.7.2007 v městě Vantaa.
Irisbus Iveco se ve Finsku pravidelně zúčastňuje autobusových výstav a prezentací a v této tradici pokračuje i v posledních měsících. V květnu představil na veletrhu UITP v Helsinkách ve světové premiéře nový městský, příměstský a meziměstský autobus Crossway LE a již několik týdnů od světové premiéry má objednávky na první tři vozidla pro finský trh. V červnu představil ve městě Savonlinna hned osm autobusů Irisbus Iveco – Arway, Crossway, Crossway LE, minibusy Iveco Daily, Iveco 65 IndCar (španělský karosář na podvozku Iveco Daily) a Iveco Thesi (také na podvozku Iveco Daily) a dva autokary na podvozcích Iveco Midirider a Eurorider.
Tisková zpráva www.irisbus.iveco.cz červenec 2007