Investice koncernu Daimler AG: Rozšíření výrobní základny autobusů v Holýšově
© BUSportál

Ve výrobním závodu EvoBusu v Holýšově na Plzeňsku byla 26.3.2012 slavnostně otevřena nová výrobní hala.
Ve výrobním závodu EvoBusu v Holýšově na Plzeňsku byla 26.3.2012 slavnostně otevřena nová výrobní hala.
Stuttgart/Holýšov – Ve výrobním závodu EvoBusu v Holýšově na Plzeňsku byla dnes slavnostně otevřena výrobní hala, jejíž výstavba trvala 12 měsíců. Při slavnostním aktu byl předán symbolický klíč od haly z rukou Andrease Petera, ředitel výrobního sdružení a inženýringu EvoBus GmbH, a Axela Stokingera, jednatel EvoBus Bohemia s.r.o., do rukou ředitele výrobního závodu v Holýšově Reinera Springmeiera. Slavnostního předání se také zúčastnil představitel města, starosta Holýšova, Antonín Pazour.

Současně byly představeny četné příklady nových technologií koncernu Daimler AG, mimo jiné nový městský autobus Mercedes-Benz Citaro C2, transportér na elektrický pohon Mercedes-Benz eVito, nový tahač Actros, nákladní terénní vozidlo Zetros nebo osobní vůz třídy S s hybridním pohonem. Závod Holýšov je přímo zapojen do výroby nejnovějších vozidel s dieselovým, plynovým, hybridním pohonem a také pohonem na palivové články.

EvoBus Bohemia s.r.o. je distributorem autobusů značek Mercedes-Benz a Setra, a zároveň výrobcem segmentů konstrukcí. S ukončením investice se závod v Holýšově rozrostl o plochu 5 600 m2. Od svého otevření v roce 2001 se továrna několikrát přebudovala. Nové plochy jsou nutné pro nové autobusové modely, které přijdou na trh v příštích měsících.

Na výstavbě a na vybavení haly se podíleli četní čeští dodavatelé. Také nová zařízení pocházejí z České republiky, jakož i většinová část dodávaných dílů.

V české lokalitě Holýšova vyrábí EvoBus s téměř 400 vlastními zaměstnanci karosářské komponenty a součásti pro autobusy značek Mercedes-Benz a Setra. Další výrobní linky se nacházejí v Mannheimu, Neu-Ulmu a v Ligny (Francii). Vyrobené autobusy jsou určeny pro evropský, severoamerický a další trhy.

Z TZ Daimler.
Leden 2011: Holýšovská výroba komponent pro autobusy Mercedes-Benz a Setra se rozšíří

Z oficiálního otevření nové části závodu v Holýšově přineseme ještě další fotografie.

Investice koncernu Daimler AG: Rozšíření výrobní základny autobusů v Holýšově
© BUSportál