S jízdenkou LIBNET+ a LIBNET5+ lze výhodně vycestovat také po Euroregionu Nisa.
Reklama
S jízdenkou LIBNET+ a LIBNET5+ lze výhodně vycestovat také po Euroregionu Nisa.
Nový dopravní integrovaný systém IDOL, který byl spuštěn 1. července 2009, nabízí zajímavé jízdenky IDOL+ a LIBNET+. S jízdenkou LIBNET+ a LIBNET5+ lze výhodně vycestovat také po Euroregionu Nisa. Obeznámený cestující zaplatí až o několik desítek korun méně než za obyčejné jízdné.

„S těmito jízdenkami můžete využívat vlak, MHD i příměstské autobusy a to na území Libereckého kraje. Cestovat s jízdenkou LIBNET+ můžete s vybranými dopravci také v Německu na území dopravního svazu ZVON a na vybraném území v Polsku,“ uvedl náměstek hejtmana LK pro dopravu Martin Sepp.

IDOL+ je elektronická jízdenka, kterou lze jednouše pořídit na personifikovanou opuscard. Platná je na území celého Libereckého kraje u všech dopravců. LIBNET+ je papírová jízdenka, která je vydávána dopravním svazem ZVON již od roku 2004. Oba typy jízdenek si mohou cestující pořídit téměř u každého zapojeného dopravce ČSAD, v osobních pokladnách ČD i v předprodeji MHD.

V nabídce jsou tři typy jízdenek Libnet+, vybrat si můžete podle počtu cestujících a navíc si můžete koupit mezinárodní “lítačku” i pro kolo. Libnet+ pro jednu osobu stojí bez ohledu na věk 160 korun, Libnet5+ až pro pět osob bez ohledu na věk za 320 korun a jízdenka pro kolo je za 90 korun. Tu je však možno koupit pouze u dopravce České dráhy.

„Myslím, že mnoho cestujících ocení finanční výhodnost těchto jízdenek. Pro jiné může být předností nové rozšíření platnosti jízdenek LIBNET+ i na vlaky kategorie rychlík a to na území Libereckého kraje,“ upozornil náměstek s tím, že rozšíření se týká také doby platnosti jízdenek. Ta byla prodloužena až do 04:00 hodiny ranní následujícího dne.

Majitelé nové opuscard budou mít pořízení jízdenek jednodušší. Mohou zaplatit jízdné z elektronické peněženky. Navíc se pořízením a využíváním opuscard zapojují do nového Benefit programu. Ten jim přinese další výhody spojené se slevami až 50% v síti téměř 400 míst poskytujících služby v rámci volného času, cestovního ruchu a kultury.

„Novou bezkontaktní čipovou opuscard lze pořídit na kontaktních místech po celém Libereckém kraji. Po vyplnění žádosti s fotografií lze tuto personifikovanou kartu získat do 21 dnů,“ připomněl Martin Sepp. Pro více informací o kartě a systému IDOL mohou cestující využít infolinku na telefonním čísle 485 110 073, případně internetové stránky www.iidol.cz.
TZ Liberecký kraj