V červnovém čísle časopisu Doprava a silnice v rubrice servis je možno se seznámit s aktuální zkušeností dopravce s aplikací nejen dopravního softwaru
V červnovém čísle časopisu Doprava a silnice v rubrice servis je možno se seznámit s aktuální zkušeností dopravce s aplikací nejen dopravního softwaru
V červnovém čísle časopisu Doprava a silnice v rubrice servis je možno se seznámit s aktuální zkušeností dopravce s aplikací nejen dopravního softwaru ADONIS


Během krátké doby podle přání a objednávky firmy J & L bylo třeba vybavit firmu hardwarem, systémovým softwarem Linux/FourJS a uživatelským softwarem Adonis. Kvůli ucelenému zpracování roku 2003 vše proběhlo v napjatých termínech.

"Hlavním důvodem pro zavedení komplexního informačního systému byla potřeba včasné a přesné informovaností vedení společnosti o činnosti centrály i jednotlivých poboček, zvýšení produktivity práce a kvality a rychlá tvorba statistických údajů, " vysvětluje Karel Jech z firmy J&L.

Hlavním zdrojem informací o nabídce komplexních dopravních softwarů na trhu byl pro dopravní firmu z Veselí nad Lužnicí internet a odborné časopisy.
Vzhledem k poměrně přesnému zadání vybírali pouze z třech nabídek. Při rozhodování o konečném výběru byla posuzována cena pořízení a cena za implementaci a v nemalé miře i re-ference na jednotlivé produkty a výsledky z osobních jednání.
Rychlost nasazení systému Adonis včetně technického vybavení í v kontextu velkého časového tlaku vyhodnotili pracovníci firmy J&L jako velice dobré a splnila se jim i s očekávanou kvalitou produktů ČSAD SVT.

Firma J&L využívá kompletní ekonomické moduly Adonisu, zpracovává ZPV vlastních vozidel a hospodářské listy, celovozovou spedici, evidenci pohonných hmot. I ze vzdálených pracovišť (Praha, Prosenice ap.) je systém online přístupný pomocí internetového spojení. Zavedením informačního systému se v mnoha případech změnila i organizace práce této dopravní a spediční firmy. ČSAD SVT Praha jako dlouholetý dodavatel dopravního softwaru vítá možnost nabídnout kvalitní dopravní software vyvíjený původně pro větší společnosti i menším rozvíjejícím se firmám. Nově vyvinutá grafická aplikace systému Adonis na bázi Linux FourJS je nejen pro tyto firmy cenově přístupná.

Doprava a silnice 6/2003(-sv-)

Informační systém pro dopravní firmy (servis Doprava a silnice)
Informační systém pro dopravní firmy (servis Doprava a silnice)