Informace o první 'SORce osmapůlce' v PID. K nové malokapacitní lince  293
© PAN COMMUNICATIONS

Háje – Šeberák v Praze provozované společností Veolia Transport Praha.
Reklama
Háje – Šeberák v Praze provozované společností Veolia Transport Praha.
Veolia Transport Praha (VTP) se stala provozovatelem nové pražské autobusové linky číslo 293 jezdící na trase Háje – Šeberák. Linka, jejíž provoz byl slavnostně zahájen 8. března 2010 (další fotografie), je v souvislosti s rozvojem nízkokapacitních autobusových linek v rámci Pražské integrované dopravy (PID) obsluhována nízkopodlažními vozidly. Ta zajišťují pohodlný nástup a výstup především starším a pohybově handicapovaným spoluobčanům nebo rodičům s kočárky. Autobusy jsou vybaveny mechanickou sklopnou plošinou umožňujicí cestovat také osobám se sníženou pohyblivostí.

Linka číslo 293 je provozována v pracovních dnech od 6:00 do 20:00 hodin v taktovém intervalu 30 minut, všechna nasazená vozidla jsou nízkopodlažní. Provoz linky číslo 293 je spolufinancován Městskou částí Praha 11. "Cestující v Praze se mohou tak poprvé svézt našim novým částečně nízkopodlažním malokapacitním autobusem SOR CN 8,5 v barvách Veolia Transport, který plně vyhovuje parametrům této linky,“ řekl k zahájení provozu Daniel Adamka, manažer rozvoje Veolia Transport Česká republika.

SOR 8,5 je malokapacitní, částečně nízkopodlažní (LE) autobus českého výrobce, má přepravní kapacitu až 57 cestujících, z toho 25 sedících. Ve vozidle mohou zároveň cestovat až dvě osoby pohybující se pomocí invalidního vozíku. Veolia Transport Praha je prvním dopravcem, který v hlavním městě nasadil na linku MHD tento malokapacitní autobus značky SOR.

Parametry autobusu SOR CN 8,5:

délka/šířka/výška 8400 mm/2 550 mm/2950 mm
šestistupňová mechanická převodovka
provozní hmotnost 7100 kg
největší technicky přípustná hmotnost 11990 kg
motor s emisní normou EURO 4
TZ Veolia Transport
Nejkratší a nejdelší nízkopodlažní autobusy SOR se představily v Chrudimi

Informace o první 'SORce osmapůlce' v PID. K nové malokapacitní lince  293
© PAN COMMUNICATIONS