Informace  k připojení Českých drah k Integrovanému dopravnímu systému

Pardubického kraje. Leták ke stažení.
Reklama
Pardubického kraje. Leták ke stažení.
Informační leták ve tvaru "pdf" ke stažení
Z letáku jsme vybrali:
Oblast IDS Pk je rozdělena do dopravně tarifních zón označených číslem. Cena kupónu IDS Pk je závislá výhradně na počtu pojížděných tarifních zón mezi výchozí a cílovou stanicí. Jízdné IDS Pk lze použít k cestování ve 2. vozové třídě osobních (Os) a spěšných (Sp) vlaků ČD na zaintegrovaných úsecích tratí (viz mapka). Na těchto úsecích je možné použít časové jízdenky 7denní, 30denní a 90denní. Počet cest v rámci platnosti kupónu v aktivních zónách není omezen. Jednotlivé jízdné IDS Pk se ve vlacích ČD nevyužívá.
Jak používat jízdenky IDS Pk ve vlacích ČD?
V IDS Pk lze vlaky ČD cestovat pouze na časové jízdenky; počet cest není omezen. Uhrazený kupón na bezkontaktní čipové kartě (BČK) linkových autobusových dopravců zapojených v IDS Pk se využije k výdeji kontrolního dokladu (jízdenky) ČD. Doklad vydá výdejna jízdenek ČD s elektronickým výdejním zařízením (viz označené tarifní body v mapce či tabulce uvedené v tomto letáku).
Jak postupovat při zakoupení aplikace na BČK?
První nákup a aktivace příslušného kupónu na BČK jsou možné pouze u vydavatele BČK, každý další nákup (nabití) lze provést v autobusu příslušného dopravce jedoucím v systému IDS Pk – u řidiče, a to pro stejný rozsah tarifních zón, dobu platnosti a stejný druh časové jízdenky jak je definováno od vydavatele BČK. Ve výdejnách jízdenek ČD zatím úhrada (nabití) časového kupónu IDS Pk není z technických důvodů možná; řešení je připravováno pro další etapy IDS Pk.
Jaké jízdní doklady je třeba mít u sebe při cestě vlakem?
Cestující je povinen mít u sebe příslušnou BČK, kontrolní doklad (jízdenku) ČD se zápisem shodného čísla k této BČK; dále u žáků a studentů ještě platný žákovský průkaz (pokud uplatňují nárok na zvláštní jízdné).
Jaká je platnost kontrolního dokladu (jízdenky) IDS Pk ve vlacích ČD?
Platnost kontrolního dokladu (jízdenky) ČD pro jízdy Os a Sp vlaky počíná dnem jeho výdeje a končí posledním dnem platnosti aktivovaného kupónu na BČK. Bez BČK shodného čísla je kontrolní doklad ČD neplatný, cestující uhradí jízdné, na které prokáže nárok (postupuje se podle kap. II SPPO platných ve vlacích ČD).
Je možné přestoupit s dokladem IDS Pk na městskou dopravu v Pardubicích?
Při cestování do tarifní zóny 300 Pardubice je dojezd možný do kterékoliv stanice či zastávky. Ode dne vyhlášení bude možné využívat i městskou dopravu v Pardubicích. Pro její využití bude nutné mít aktivní nejen zónu 300, ale také zónu 301, která představuje městskou dopravu v Pardubicích, a ještě nejméně 1 další zónu. Cestující tedy bude muset mít aktivní minimálně 3 zóny.
Je možné využít In-kartu ČD k nákupu jízdenky za tarif IDS Pk?
Tato možnost je připravována, ode dne vyhlášení bude možné na In-kartu ČD zakoupit (nabít) časový kupón IDS Pk.
Jak lze cestovat vlaky ČD mimo integrovanou oblast IDS Pk?
Cestující může pro celou cestu využít odbavení dle Tarifu Českých drah, a.s., pro vnitrostátní přepravu cestujících a zavazadel (TR10). Lze však též využít kombinace jízdního dokladu vydaného dle tarifu IDS Pk do/ z krajního tarifního bodu integrované oblasti, na který se pro zbývající úsek cesty naváže jízdním dokladem vydaným dle Tarifu ČD (TR10).
Lze i nadále využívat tarifní nabídku VYDIS?
Podmínky pro odbavení dle VYDIS se zapojením ČD do IDS Pk nemění.

Další rozšíření IDS Pk je předpokládáno ještě v roce 2008 do zbývající oblasti okresu Chrudim (úsek trati 238 a 261 a zbývající úsek trati 015); rozšíření systému bude včas oznámeno.

1.5.2008

Informace  k připojení Českých drah k Integrovanému dopravnímu systému
Mapa zón IDS Pk se zapojením osobních a spěšných vlaků Českých drah, a.s.