IAA  Hannover se blíží V. Scania vystavuje
Citywide, OmniExpress a Touring

devět nákladních vozidel a čtyři autobusy.
devět nákladních vozidel a čtyři autobusy.
Na výstavě užitkových automobilů IAA společnost Scania představuje některé ze svých nových, všestranných motorů s výkonem od 250 k do 480 k, splňujících emisní normu Euro 6. Čtyři 9-litrové vznětové motory Euro 6 jsou vybaveny technologiemi EGR / SCR (250 a 280 k) nebo jen technologií SCR (320 a 360 k). 13-litrové motory s výkonem 440 a 480 k jsou vybaveny kombinovanou technologií EGR / SCR. Dva nové motory Euro 6 na zemní plyn mají vlastnosti podobné naftovým motorům. Řadové motory Scania pro nákladní automobily se používají také v autobusech a autokarech Scania - včetně verzí na alternativní paliva, jako bioplyn, zemní plyn nebo etanol a nové řady Euro 6. Uložené mohou být podélně nebo příčně; druhá možnost se využívá ve vystaveném nízkopodlažním městském autobusu Scania Citywide LE. V expozici najdeme i všestranný autobus Scania OmniExpress 320 Euro 6 se specifikací pro německý trh. V exteriéru jsou to pak dva dvounápravové autokary: Scania Touring a Scania OmniExpress 360.

Z TZ Scania
Zanedlouho proběhnou dva významné evropské dopravní veletrhy v německých městech: Innotrans v Berlíně a veletrh užitkových vozidel IAA v Hannoveru
IAA Hannover se blíží I. Premiéry Solaris: Urbino 12 electric a linkové Urbino
IAA Hannover se blíží II. MAN Bus and Truck: Motory Euro VI. s EGR a SCRT, nové logo
IAA Hannover se blíží III. Volvo představuje "zelenou efektivitu":
IAA Hannover se blíží IV. Irisbus Iveco

Evropské veletržní aktivity co se týče autobusů jsou bezesporu velmi pestré, jako klíčové však lze označit dva, které se po roce střídají: V sudém roce kompletně užitkové vozy na IAA Hannover a v lichém autobusy na Busworldu Kortrijk. V souvislosti s Busworldem probíhá tradičně vyhlášení prestižního "Coach of the Year" a v Hannoveru zase "Bus of the Year". Obě přehlídky jsou na podzim, letošní IAA proběhne 20.-27.9.2012 (18. a 19.9. jsou tiskové dny, kam se chystá i redakce BUSportálu). Postupně představíme záměry dalších výrobců.

BUSportál na IAA Hannover 2010