Hybridní technologie Volvo posiluje v Británii. Doubeldeckery v karosérii Wright

Jedenáct pro dopravce Brighton & Hove a šest pro Ensign Bus.
Reklama
Jedenáct pro dopravce Brighton & Hove a šest pro Ensign Bus.
11.12.2012 - Brighton & Hove Bus Company obnovila flotilu jedenácti doubledeckery Volvo B5LH hybrid s nástavbou Wrightbus Eclipse Gemini 2. Oficiální převzetí proběhlo za přítomnosti zástupce Ministerstva dopravy, dopravce a Volvo Bus. Nové autobusy budou nasazeny na dvě z nejzatíženějších linek. Za osvědčenou považuje dopravce kombinaci robustního podvozku Volvo a stylové karosérie. U Brighton & Hove je tak nyní celkem 54 Volvo Wrightbus doubledeckerů. Nová hybridní vozidla byla částečně hrazena Government’s Green Bus fondem. Ve vozech je paralelní hybridní systém v kombinaci 4,8 l dieselového motoru a elektromotoru.

O něco dříve převzal další britský dopravce Ensign Bus dodávku šesti hybridů Volvo B5LH s karosérií Wrightbus pro využití v místní dopravě v oblasti Thurrock severovýchodně od Londýna.

Volvo Bus upevňuje s hybridy na britských ostrovech svoji pozici, na výstavě Euro Bus Expo získal hybridní program Volvo "Green Award". Již dříve bylo Volvo oceněno mezinárodním oceněním EBUS.

Z TZ Volvo