Hvězdy fotbalového klubu Benfica Lisabon jezdí Setrou

První patrový autobus s rozmístěním sedadel 1+1. Nejmodernější audio systém pro rozbor hry během jízdy
První patrový autobus s rozmístěním sedadel 1+1. Nejmodernější audio systém pro rozbor hry během jízdy
Neu-Ulm/Stuttgart – Benfica Lisabon, sportovní klub s největším počtem členů na světě, zvolil ulmskou autobusovou značku Setra. Hráči klubu, který byl založen v roce 1904, nyní cestují za svými ligovými zápasy patrovým autobusem S 431 DT řady TopClass 400.

Aby hráči a jejich tým měli co nejkomfortnější cestování, rozhodli se pro nejlepší vybavení interiéru luxusního autobusu. Tento klubový autobus byl vyroben poprvé s rozmístěním sedadel 1+1. Například v horním patře autobusu má každý hráč k dispozici jak svoji sedačku s vlastní opěrkou na nohy, tak jako svoji skříňku. Rozteč mezi koženými sedadly je vyřešena individuálně, tak že má každý hráč dostatek místa pro nohy. Sedadla jsou vyrobena z červené a stříbrné kůže s vyraženým logem sportovního klubu.

Dva klubové stolky nabízejí dvě Playstation-herní konzole, která nabízejí místo pro rozhovory a společné počítačové hry. Vzadu jsou pro hráče k dispozici umístěna dvě lehátka pro tělesný odpočinek a vybavená kuchyňka. Přízemí autobusu, kde cestují trenér a tým pečující o hráče, je rovněž vybaveno koženými sedadly a klubovými stolky. Vestavěný audio-systém s připojením pro mikrofon a 19palcové monitory nabízejí trenérovi možnost dostatečného rozboru hry po zápase. K tomu přispívá také speciální video a audio – spojení s přenosovým televizním vozidlem, které může být během zápasu přímo napojeno.

Nejmodernější technikou je vybavena i záď vozidla, kde mohou být speciálním výtahem vyzvednuty boxy s fotbalovým vybavením hráčů do vozidla. Vedle vysokého komfortu je tu i velké množství bezpečnostních zařízení, například ART – tempomat s regulací odstupu, nebo SPA – asistent jízdy v pruhu.
TZ DAIMLER

Hvězdy fotbalového klubu Benfica Lisabon jezdí Setrou