Hledá se autobus v klubové úpravě. Má možnost český klient
Partybus. Foto MOLPIR

využít takové vozidlo pro svoje obchodní schůzky?
První reakce
využít takové vozidlo pro svoje obchodní schůzky?
První reakce
26.3.2013 11:45 - Jako první se ozval čtenář Martin Schreil, upozorňující na na autobus dopravce MINITRANS, který vlastní starší DAF viz stránka dopravce - vůz DAF SMIT miniORION VIP****). Dopravce telefonicky potrvdil aktuálnost informace, bohužel další fotografie interiéru k dispozici nemá. Také je správná připomínka, že se u nás najde pár autobusů se sezením u stolků (viz spodní patro u patrových autobusů), které slouží především jako vozy fotbalových a hokejových klubů. Nakonec BUSportál považuje spodní část Setry společnosti Nobless Line za pěkný klubový prostor, ale je k tomu to patro.

Úvodním impulsem byl právě dotaz čtenáře, který by občas pro tyto účely podobný bus angažoval. Samozřejmě jsme doporučili kloubový Partybus. Dotaz čtenáře:

Existuje v ČR (či SR) podle vás:

- Mikro/mini bus typu Iveco Daily/MB Sprinter/VW Crafter , s částečně klubovým uspořádáním sedadel? (v délce odpovídající standardní kapacitě cca 18+1+1, ale uvnitř jinak) Naposledy jsem jich viděl relativně dost ve Finsku, kdy byly první cca 2 řady klasicky v klasickém uspořádání 1+2, pak snad nějaké podélné sezení a vzadu velké sezení ve tvaru U, přičemž uprostřed byla tyč až ke stropu s několika držáky na nápoje. Nešlo o žádné exkluzivní provedení, vnitřek vozu i čalounění sedadel bylo ve standardní kvalitě, jen prostě bylo možno za jízdy povídat ve skupině a přiměřeně popíjet. Rozhodně nešlo o konferenční úpravu, tedy nějaká exkluzivní křesla, dřevěné obložení, wifi a stolky.
- Totéž auto, ale se zmíněným luxusním/konferenčním interiérem, podobně jako menší VW Multivan Business http://auto-clever.de/34564-volkswagen-bringt-luxuriosen-multivan-business/volkswagen-multivan-business-innenraum
- Konferenční či party autobus šířky 2.5m a jakékoli délky?

Nejprve jsme se vydali metodou nesystematických dotazů.
Dopravce Interbus Praha:
V dnešní době bohužel nevím o žádném ani malém ani velkém busu s klubovým uspořádáním... V kategorii 18+1 dokážeme zajistit minibus s koženými sedadly, bohužel bez klubového provedení a konferenčního stolku. Dokážeme zajistit pouze minibus Renault Master se stolkem mezi první a druhou řadou.

Karosář malokapacitních autobusů KHMC:
Autobus na podvozku MB Sprinter jsme již v klubové úpravě vyráběli pro německého partnera, toto vozidlo umíme vyrobit.

Společnost ZLINER - servis autobusů a trolejbusů a výroba speciálních nástaveb:
Poptávka po takovémto typu minibusu u nás byla, dokonce z té doby existují i hotové výkresy, nicméně nakonec se nerealizovala a zůstala tedy jen na papíře. Pokud by ale dopravce měl o takový minibus zájem, jistě pro něj řešení najdeme, možná i za použití výkresů, které jsou již hotové.

Po těchto zkusmo vystřelených šípech se tedy obracíme na čtenáře BUSportálu, zda o podobném vozidle pro firemní klientelu a třeba i nejen pro ni v česko-slovenském prostoru nevědí. Díky.
Dagmar Braunová , redakce@svt.cz