Historický trolejbus Škoda 9 Tr  o prázdninách na linkách 9 a 10 ve Zlíně

Rekonstruovaný červený trolejbus Škoda 9 Tr s evidenčním číslem 1 během červencových a srpnových nedělí.
Rekonstruovaný červený trolejbus Škoda 9 Tr s evidenčním číslem 1 během červencových a srpnových nedělí.
Podobně jako tomu bylo v minulém roce vyjede na linky Dopravní společnosti Zlín – Otrokovice o letních prázdninových nedělích historický trolejbus Škoda 9Tr. Bude se objevovat na linkách 9 a 10. Za svezení v něm cestující zaplatí běžné jízdné, platí v něm i časové jízdenky.

Rekonstruovaný červený trolejbus Škoda 9Tr s evidenčním číslem 1 bude jezdit odpoledne o všech červencových a srpnových nedělích na lince 9 mezi Baťovou nemocnicí a točnou Jižní Svahy, Středová. Dva spoje se vždy projedou i po lince 10 z Jižních Svahů na točnu Malenovice, Centro.

Zvláštní jízdní řády pro historickou linku ve žlutém provedení jsou vyvěšeny na zastávkách, jsou přístupné rovněž na www.dszo.cz. Historický trolejbus bude jezdit na lince 9 jako přidaný spoj pět minut za pravidelným spojem. Odjezdy ze Středové: 13.05, 15.25, 17.45 hodin. Na lince 10 pojede historický trolejbus s odjezdy ze Středové v 13.56, 16.16 hod. Odjezdy z točny Malenovice, Centro: 14.41, 17.01 hodin.

„Historický trolejbus máme jen jeden. Kdyby se stalo, že by musel být stažen pro poruchu, nemůže být místo něj nasazen žádný náhradní vůz. Pokud by taková situace nastala a cestující čekali na zastávce marně, aktuální informaci získají na telefonní lince našeho dispečinku 577 271 269,“ upřesnil Pavel Nosálek.
Zlínský historický trolejbus Škoda 9Tr byl vyroben v roce 1979 v závodě Škoda Ostrov nad Ohří s výrobním číslem 7227. Vozidlo má pohotovostní hmotnost 8920 kilogramů, celková hmotnost i s cestujícími činí 16 tun. Vůz je 11 metrů dlouhý a 2,5 metru široký. Výška se staženými sběrači dosahuje 3,24 metru. Maximální povolená rychlost je 60 km/hod. Tento vůz byl rekonstruován včetně nátěrů a některých detailů v interiéru do podoby, jak vypadala MHD ve Zlíně a Otrokovicích v osmdesátých letech minulého století. V DSZO je tento rekonstruovaný trolejbus v provozu od roku 2004.
TZ Dopravní společnost Zlín-Otrokovice
Historická vozidla Dopravní společnosti Zlín - Otrokovice ....

Historický trolejbus Škoda 9 Tr  o prázdninách na linkách 9 a 10 ve Zlíně