Historické autobusy v České Lípě v sobotu 19. 9. 2009

v rámci celosvětového „Dne bez aut" spolu s dopravou zdarma.
v rámci celosvětového „Dne bez aut" spolu s dopravou zdarma.
Rada města Česká Lípa schválila popularizaci Městské autobusové dopravy v České Lípě provozem historických autobusů, a to v sobotu 19. 9. 2009. Rada města zároveň schválila dopravu zdarma v MAD v den provozování historických autobusů v souvislosti podporou celosvětového „Dne bez aut“.

Přesto, že po optimalizaci MAD v České Lípě narostl počet přepravených osob, je důležité stále MAD a veřejnou dopravu propagovat. Cílem je nalákat do ekologické veřejné dopravy více cestujících, což rovněž přispívá ke zvyšování tržeb.

Současně při této akci bude také propagována karta opuscard a integrovaný dopravní systém IDOL, jehož je MAD v České Lípě součástí. K disposici budou následující historické autobusy: Praga RND, Š 706 RTO + přívěs Jelcz, Š 706 vyhlídkový, Š 706 RO, Š 706 LUX. Počátek akce, která se uskuteční na prostranství mezi obchodními domy v Centru města (OD Andy, Banco), je v naplánován na 9 a konec v cca 15 - 16 hodin. Náklady na akci nepřevýší 150 000,- Kč a budou hrazeny z rozpočtu odboru.

Akce s historickými autobusy je současně také podporou celosvětovému „Dni bez aut“. Každý rok se město Česká Lípa účastní tohoto dne také tou formou, že je doprava v MAD Česká Lípa zdarma. Letošní rok tomu nebude výjimkou.

TZ Česká Lípa
Historické jízdy budou zajišťovat vozy z flotily ČSAP Nymburk.