Higer Bus dodá letos do Pákistánu 250 autobusů
Autobusy Higer odplouvají do přístavu Karáčí v Pákistánu. Foto Higer

Novodobá Hedvábná stezka, známá jako Pás a stezka, umožnila v rámci spolupráce s Čínou dodání 120 autobusů "Made in China" do Pákistánu.
Novodobá Hedvábná stezka, známá jako Pás a stezka, umožnila v rámci spolupráce s Čínou dodání 120 autobusů "Made in China" do Pákistánu.
Higer přivezl do Karáčí, největšího města Pákistánu, 120 autobusů o délce 12 metrů pro veřejnou dopravu. Do provincie Sindhu dodá ještě dalších 130 autobusů.

"Higer KLQ6129GHEV se svým stylovým aerodynamickým designem splňuje požadavky pákistánského pruhu BRT, vnitřní prostor autobusu je maximálně prostorný a pohodlný. Navíc první série autobusů Higer splňuje regulační požadavky místní vlády a byla provedena  řada adaptivních vylepšení podle zvyklostí a estetiky místních obyvatel," uvedl Higer Bus.

Vozy budou v provozu v šesti velkých městech v pákistánském Sindhu, včetně Karáčí. Hnací ústrojí autobusů s hybridním pohonem benzin-elektrický má podporovat udržitelný rozvoj městské dopravy. Jsou vybaveny prostornými dveřmi a oddělenými prostory pro muže a ženy podle místních požadavků.

"Vzhledem k vysokým teplotám v Pákistánu jsme provedli výzkum a vývoj klimatizačního systému, aby vyhovoval místním potřebám. Když je okolní teplota 45 stupňů Celsia, klimatizační systém dokáže snížit vnitřní teplotu na 23–25 stupňů do 30 minut po vyjetí,“ uvedl manažer pro zámořský jihoasijský trh Higer buses Zhang Bangguo pro China Economic Net. V Pákistánu je letošní jaro obzvláště extrémní, teploty tam už několik týdnů dosahují až 50 stupňů Celsia ve stínu.

Po po oficiálním podpisu smlouvy Higer rychle sestavil pro pákistánský projekt speciální tým pro komunikaci se zákazníky, poprodejním servisu a dalších podrobnostech, a kontaktoval mezinárodní agenturu pro kontrolu kvality vozidel po výrobě prototypu.

V posledních letech po iniciativě „Pás a stezka“ vyvezl Higer Bus své nové elektrické produkty do Jižní Koreje, Srbska, Bulharska, Itálie, Rakouska, Izraele a dalších zemí. 

Na pákistánský trh Higer vstoupil v roce 2008. V loňském roce prodal celkem 115 autobusů, začátkem tohoto roku zahájil spolupráci s vládami provincie Sindhu a Islámábádu na 250 a 30 autobusů.

Higer Bus dodá letos do Pákistánu 250 autobusů
Vítání nových autobusů Made in China. Foto Higer