Příjemnější zážitky z cestování díky novým technologiím a inovacím v dopravě.
Příjemnější zážitky z cestování díky novým technologiím a inovacím v dopravě.
MasterCard oznamuje globální spolupráci s Cubic Transportation Systems, předním poskytovatelem chytrých řešení pro města v Severní Americe, Evropě, Asii a Pacifiku či na Středním východě. Toto partnerství obou společností má za cíl využít mobilní telefony ke zrychlení, zefektivnění a zpříjemnění denního dojíždění milionů obyvatel po celém světě.

Chytrá zařízení otevírají nové příležitosti provozovatelům transportních služeb, jež mohou být ve spojení s cestujícími před uskutečněním cesty, během ní i po jejím ukončení, a tím zefektivňují využívání veřejné dopravy.

Nově vzniklá platforma „NextCity“ šetří lidem čas i energii, neboť je v reálném čase navádí po nejlepší možné cestě v závislosti na vytíženosti dopravy. Poskytovatelům služeb zase umožňuje nabízet cestujícím flexibilní ceník jízdného s ohledem na obsazenost spojů. Díky použití MasterPass jsou hotovostní platby převedeny do digitální podoby, čímž dochází k dalšímu snižování nákladů.

V současné době spolupracuje MasterCard s Cubic Transportation Systems například v Londýně, kde bylo po necelém půlroce od uvedení bezkontaktních plateb jízdného realizováno tímto způsobem více než půl milionu cest.

Trend bezkontaktního placení jízdenek ve veřejné dopravě představila společnost MasterCard již v loňském roce jako první také v České republice. V Liberci mají cestující možnost zakoupit si lístek pouhým přiložením platební karty přímo ve vybrané tramvajové lince. Kromě Liberce zavádí společnost MasterCard bezkontaktní platby v dopravě také v Brně a Plzni.

TZ MasterCard

Globální spolupráce  MasterCard a Cubic Transportation Systems:
Společnost CUBIC se prezentovala na konferenci Chytrá s zdravá veřejná doprava v roce 2011 v Plzni © BUSportál