Georg Kendlbacher novým členem vedení společnosti EvoBus Bohemia
Georg Kendlbacher

Od 1.4.2011 stal Georg Kendlbacher ředitelem odpovědným za marketing, prodej a poprodejní služby společnosti EvoBus Bohemia na českém trhu.
Od 1.4.2011 stal Georg Kendlbacher ředitelem odpovědným za marketing, prodej a poprodejní služby společnosti EvoBus Bohemia na českém trhu.
Praha - Georg Kendlbacher na pozici ředitele odpovědného za marketing, prodej a poprodejní služby společnosti EvoBus Bohemia zastupuje na českém trhu tři značky z portfolia koncernu Daimler: Mercedes-Benz, Setra a OMNIplus.

Georg Kendlbacher se tak po několika letech vrací do skupiny Daimler. V České republice začal pracovat v roce 1996 v tehdejším koncernu Daimler-Benz. Nejdříve jako vedoucí logistiky a později, když se mezitím roku 1998 koncern spojil s Chrysler Corporation v DaimlerChrysler, působil ve funkci vedoucího prodeje vozů Chrysler pro ČR. Po rozdělení DaimlerChrysler se ocitl od roku 2007 mimo koncern, když zastával pozici ředitele a jednatele společnosti Chrysler Czech Republic.
Vedoucím prodeje Mercedes-Benz v EvoBus Bohemia je Zdeněk Jelínek.
Vedoucím prodeje Setra v EvoBus Bohemia je Jan Čížek.
Vedoucím ServiceCenter Praha v EvoBus Bohemia je Radek Nejedlý.
Společnost EvoBus Bohemia s.r.o., založená v dubnu 1998, je jednou z dceřiných společností německé EvoBus GmbH, a tím je i podnikem koncernu Daimler. Momentálně zajišťuje prodej a servis autobusů značek Mercedes-Benz a Setra v České republice a poprodejní služby OMNIplus, vše zejména v servisním centru pro autobusy v Praze-Ruzyni a produkci segmentů hrubé konstrukce autobusů ve výrobním závodě v západočeském Holýšově. V současnosti je u EvoBus Bohemia s.r.o. celkem zaměstnáno přibližně 470 zaměstnanců. V roce 2010 měl EvoBus v ČR se 109 prodanými novými autobusy Mercedes-Benz a se 14 autobusy Setra celkem 18% tržní podíl.

Z TZ DAIMLER