Frankfurt získá 13 elektrických autobusů od Ebusco
Dvanáctimetrová nízkopodlažní verze Ebusco 2.2 by měla být schopna ujet s 350 kWh baterií až 350 kilometrů. Foto Ebusco

Nizozemský Ebusco dodá elektrické dvanáctimetrové autobusy dopravní společnosti Transdev Rhein-Main. Na konci roku nahradí stávající dieselová vozidla.
Nizozemský Ebusco dodá elektrické dvanáctimetrové autobusy dopravní společnosti Transdev Rhein-Main. Na konci roku nahradí stávající dieselová vozidla.
Ebusco uvádí, že získal zakázku díky svým „long-range" autobusům. Dvanáctimetrová nízkopodlažní verze Ebusco 2.2 by měla být schopna ujet s 350 kWh baterií až 350 kilometrů. Volitelně je Ebusco 2.2 k dispozici také se 400 kWh baterií pro udávaný dojezd až 450 kilometrů. Obě verze nabízejí prostor pro maximálně 90 cestujících. Model s 18 metry má baterii 350 kWh nebo 500 kWh a prostor až pro 130 cestujících.

Ve Frankfurtu objednal elektrické autobusy také dopravce In-der-City-Bus GmbH (ICB). Devět elektrických autobusů, které bude provozovat od konce tohoto roku, bude od Ferrostaal Equipment Solutions GmbH značky Irizar. Další dva dodá portugalský výrobce Caetano.

Přechod vozového parku na nulové emise probíhá na základě rozhodnutí městské rady nahradit do roku 2030 vozový park ve Frankfurtu nad Mohanem vozidly s alternativními pohonnými systémy.

Ebusco získalo zakázku pro Transdev také na domácím trhu v Nizozemsku. V říjnu 2020 podepsal smlouvu na dodávku 156 elektrických autobusů. V Amsterdamu budou v provozu od listopadu letošního roku.