Flotila IVECO S-WAY pro Transbozen
Mezinárodní přepravní společnost Transbozen se specializuje na chladírenskou přepravu masa a dalších potravin. Její vozy se pohybují především po Itálii, Rakousku, Německu, Česku, Slovensku, státech Beneluxu a Anglii. Flotilu posílí během tohoto roku dvacet nových IVECO S-WAY na Bio LNG. Foto IVECO

IVECO dodává 20 nákladních vozidel IVECO S-WAY Natural Power společnosti Transbozen se sídlem v jižních Čechách.
IVECO dodává 20 nákladních vozidel IVECO S-WAY Natural Power společnosti Transbozen se sídlem v jižních Čechách.
Deset nákladních vozidel S-WAY NP již Transbozen převzala a dalších deset bude dodáno do konce roku. Vozidla budou plněna převážně Bio LNG a tím zajistí snížení emisí uhlíku na minimální úroveň tak, aby bylo dosaženo atraktivní kombinace mezi výkonem a udržitelností.

Rozhodnutí společnosti Transbozen zahájit přestavbu svého vozového parku na vozidla s alternativním pohonem vychází z obavy společnosti o životní prostředí a odhodlání hmatatelnou měrou přispět k dosažení cílů stanovených Evropskou unií. Motivováno je i zpřísňováním požadavků velkých maloobchodních prodejců na dekarbonizaci dopravních řešení. Úroveň dekarbonizace se zvyšuje také díky konkrétním investicím, které z Transbozen putují do vývoje bioplynky, která uzavře kruh dokonalé cirkulární ekonomiky bez dopadu na životní prostředí.

Ve vozidlech IVECO S-WAY LNG našla společnost Transbozen nejen ekologickou i ekonomickou udržitelnost, ale i vysoký výkon, bez kterého se neobejde. Jsou vybavena technologií, která byla výslovně navržena k dosažení výrazného snížení spotřeby paliva a znečištění – snížení emisí NO2 o 90 % a partikulátů o 95 % a dále snížení emisí CO2 o 95 % ve srovnání s naftovými ekvivalenty při použití biometanu.

Hofer Rudolf, generální ředitel skupiny: „Jako dopravní společnost klademe důraz nejen na vybavení našich vozidel, ale také na technologii pohonu a ekologičnost naší flotily. Cílem naší firmy je snižovat emise CO2 a náklady průběžnými investicemi do nových řešení šetrných k životnímu prostředí. Jsme přesvědčeni, že jsme ve společnosti IVECO našli správného partnera, pokud jde o spotřebu paliva, spolehlivost a dojezd vozidel."

Vincenzo Nicolo’, business Director IVECO pro Českou republiku a Slovensko, uvedl „Vizionářský a strategický zákazník, jakým je Transbozen, dává společnosti IVECO možnost pocítit, co to znamená zaměřit se na ekologii. Takto bychom se měli chovat my všichni každý den v dokonalé rovnováze s výkonností a hospodárností. Rozhodnutí společnosti Transbozen používat jako palivo pro svá nákladní vozidla převážně bio LNG je v tomto směru krokem vpřed. Udržitelnost není pro IVECO pouze slovo, je to splněná mise. Doprava s nulovými emisemi je tady. A ztělesňuje ji IVECO S-WAY NP.“

Společnost Transbozen GmbH byla založena v roce 1978 Franzem Hoferem v Barbianu (Itálie) se zaměřením na chladírenskou dopravu. V roce 2006 byla založena česká dceřiná společnost Transbozen spol. s.r.o. v Českých Budějovicích a v roce 2009 byla dokončena evropská expanze s rakouskou dceřinou společností TBA Transbozen Austria GmbH ve Vomp (Rakousko). Mezinárodní přepravní společnost se specializuje na chladírenskou přepravu masa a dalších potravin. Její vozy se pohybují především po Itálii, Rakousku, Německu, Česku, Slovensku, státech Beneluxu a Anglii.

IVECO


Flotila IVECO S-WAY pro Transbozen