FlixBus zveřejnil žebříček nejvyhledávanějších destinací

U příležitosti Dne Evropy navázal Flix spolupráci s Evropskými městy kultury Vesprém a Temešvár a zveřejnil nejoblíbenější města cestovatelů zelených autobusů, patří k nim i Praha.

U příležitosti Dne Evropy navázal Flix spolupráci s Evropskými městy kultury Vesprém a Temešvár a zveřejnil nejoblíbenější města cestovatelů zelených autobusů, patří k nim i Praha.

Den Evropy, který se slavil 9. května, se stal také milníkem ve spolupráci Flixu a Evropské Unie – konkrétně s iniciativou Evropská hlavní města kultury. V rámci kulatého stolu o službách udržitelné mobility VEB2023 ECF se zástupci společnosti Flix byla oznámena vzájemná spolupráce. Tom Benedek Buchhold, vedoucí oddělení EU Public Affairs ve společnosti Flix: "Věřím, že sdílíme stejné hodnoty, a proto jsem rád, že mohu v Den Evropy oznámit navázání bližší spolupráce s Evropským hlavním městem kultury – Veszprém-Balatonem. Stejně jako organizátoři programu EHMK i tým společnosti Flix vždy usiloval o to, aby lidé, kteří chtějí objevovat Evropu, volili co nejudržitelnější formy dopravy. Ve spolupráci s touto iniciativou budeme pokračovat v našem poslání podporovat kulturní výměny a vzdělávat lidi v oblasti udržitelných cestovních návyků."

Udržitelnost je jednou ze základních hodnot programu Evropského hlavního města kultury Veszprém-Balaton 2023, je pro něj proto důležité, aby veškeré akce byly ekologicky udržitelné. Cesty návštěvníků mají být šetrné k životnímu prostředí a mají tak chránit ekologickou rovnováhu v regionu Bakony-Balaton.

Současně s Vesprémem letos třímá žezlo Evropského hlavního města kultury také rumunský Temešvár. Z blízkého geografického okolí se v roce 2025 bude titulem honosí saský Chemnitz a v roce 2026 slovenský Trenčín. V roce 2028 se titul opět podívá do České republiky – letos v září bude vybrán vítěz ze soutěže mezi Broumovem a Českými Budějovicemi.

FlixBus se hlásí k závazku ekologické mobility a u příležitosti oslav Dne Evropy přináší seznam pěti nejlepších evropských destinací:

  1. Berlín - nejvíc cool hlavní město Evropy pro cestovatele FlixBus. Do německého hlavního města se v roce 2022 rozhodlo cestovat více než 2,1 milionu lidí. Berlín přitahuje miliony návštěvníků ročně: jeho multikulturní struktura a kosmopolitní životní styl zapříčinily přeměnu v inkluzivní centrum historie, umění, hudby a jídla. Se společností Flixbus se cestující dostanou do Berlína přímo z 366 měst.
  2. Paříž - romantické prostředí s okouzlujícími výhledy. Vloni do Paříže přijely FlixBusem téměř 2 miliony cestujících, kteří do města nad Seinou využít přímé spojení z 360 měst včetně Prahy.
  3. Praha - naše vlastní oslnivá perla se stovkami věží. Klikaté dlážděné uličky, vysoké věže a plejáda mostů přes Vltavu, přilákaly do Prahy v roce 2022 přibližně 1,2 milionu cestujících.  Do Prahy ležící přímo v srdci Evropy, se lze dostat FlixBusem z 344 měst Evropy.
  4. Brusel - Hlavní město Evropy, sídlo řady institucí Evropské unie, si jako cílovou destinaci vybralo 800 000 cestovatelů. Město bylo vyhlášeno "čokoládovou metropolí světa" a má více než 2 000 čokoládoven. Přímými linkami Flixbusu se lze dostat ze 176 měst.
  5. Lisabon - místo, kde se Atlantik setkává s kontinentální Evropou. Nejzápadnější hlavní město Evropy bylo v loňském roce poslední zastávkou na trase zhruba 750 000 cestujících společnosti Flix. Malebné čtvrti, zlatavé pláže, kopce, neuvěřitelně chutné jídlo a bohatá historie: Lisabon je nejstarším městem v západní Evropě a o několik staletí předcházel jiným velkým městům, jako je Londýn, Paříž a Řím. Je přímo spojen s 93 dalšími evropskými městy, z Prahy s jedním přestupem. Díky 2 příhodně umístěným autobusovým zastávkám je přístup do centra Lisabonu poměrně jednoduchý.


FlixBus