Exportní cena DHL za odbavovací systémy ve veřejné dopravě pro Mikroelektroniku.

Soutěž pro malé a střední exportéry, Exportní cena DHL, letos oslavila desátý rok své existence.
Soutěž pro malé a střední exportéry, Exportní cena DHL, letos oslavila desátý rok své existence.
Společnost DHL Express CZ ve spolupráci s vládní agenturou CzechTrade společně udělují toto prestižní ocenění malým a středně velkým exportním firmám v České republice s cílem poukázat na jejich význam pro českou ekonomiku. Do letošního ročníku Exportní ceny DHL se přihlásil rekordní počet 236 soutěžících firem, což je o 52 více než v loňském roce.

Firmy se utkaly ve čtyřech soutěžních kategoriích – středně velká společnost, malá společnost, exportér teritoria a exportér regionu. Mikroelektronika získala ocenění hned ve dvou kategoriích. V kategorii Exportér teritoria – Latinská Amerika získala první místo a v kategorii Středně velká společnost byla vyhodnocena jako třetí.

Obrat soutěžících firem dosáhl v roce 2006 téměř 51 miliard Kč. Slavnostní vyhlášení vítězů proběhlo ve čtvrtek 15. listopadu 2007 na slavnostním galavečeru, uspořádaném na počest vítězů v prostorách Švandova divadla v Praze.

Hodnotící kritérium exportérů tvoří index, který se vypočítá jako násobek meziročního růstu exportu a podílu exportu na obratu. Na základě získaných výsledků je určeno pořadí a společnosti jsou rozděleny do kategorií. Vývoz firem je posuzován za období od roku 2005 do roku 2006.

Stejně jako nad předchozími ročníky, i nad tím letošním převzala záštitu vládní agentura CzechTrade.

"Čeští exportéři musejí o své postavení na trzích Evropské unie i mimo ní tvrdě bojovat se zahraniční konkurencí. Častokrát narážejí na byrokratické překážky, které jim do cesty staví úřady v dané zemi, což mimo jiné dlouhodobě potvrzuje i náš Exportní výzkum. Smyslem Exportní ceny DHL je vyjádřit uznání všem těmto společnostem, které šíří dobré jméno České republiky v zahraničí. Veřejnost by si měla být vědoma, jak důležitou roli hrají malé a střední firmy v ekonomickém rozvoji naší společnosti, a že se významně podílejí na růstu exportu z České republiky v posledních letech,“ řekl Jiří Stojar, generální ředitel DHL Express CZ.
Společnost Mikroelektronika patří mezi přední společnosti v oblasti automatizovaných odbavovacích systémů ve veřejné přepravě osob. K hlavním produktům společnosti patří software pro řízení odbavovacích systémů, terminály pro odbavení pomocí bezkontaktních karet, palubní počítače, automaty na výdej jízdenek, informační terminály, označovače jízdenek a další.

Exportní cena DHL za odbavovací systémy ve veřejné dopravě pro Mikroelektroniku.
Exportní cena DHL za odbavovací systémy ve veřejné dopravě pro Mikroelektroniku.