v projektu „Moderní autobusy společnosti BOSÁK BUS". Dopravce zahajuje výběrové řízení na dodavatele autobusů.
v projektu „Moderní autobusy společnosti BOSÁK BUS". Dopravce zahajuje výběrové řízení na dodavatele autobusů.
EU podpoří pořízení nových autobusů pro veřejnou dopravu na Dobříšsku V červnu letošního roku byla mezi dopravní společností BOSÁK BUS (člen skupiny ARRIVA) a Regionální radou regionu soudržnosti Střední Čechy podepsána smlouva na realizaci projektu „Moderní autobusy společnosti BOSÁK BUS“, po jehož realizaci budou do provozu nasazeny nové autobusy.

Předmětem projektu, jehož příprava byla realizována v posledním čtvrtletí loňského roku, je pořízení tří nových nízkopodlažních autobusů splňující emisní limity minimálně EURO V. Kapacita vozidel a jejich vybavení byly definovány v závislosti na linkách, na kterých projekt předpokládá jejich provozování. Všechna pořízená vozidla budou provozována v závazku veřejné služby, na základě smlouvy, kterou má dopravce BOSÁK BUS na tuto činnost uzavřenou se Středočeským krajem. Setkat se s novými autobusy tak lidé budou moci na linkách, které dopravce provozuje na Dobříšsku. Nízkopodlažnost, dnes standardní podmínka vázaná na dotace poskytované EU, přinese komfort především cestujícím se sníženou schopností pohybu, seniorům, ale i cestujícím s dětmi.

Projekt byl předložen na základě Výzvy č. 70, vyhlášené Úřadem regionální rady regionu soudržnosti Střední Čechy v září 2012 v rámci Regionálního operačního programu NUTS II Střední Čechy pro oblast podpory 1.2.. Udržitelné formy veřejné dopravy – autobusy na ekologický pohon. Dopravce BOSÁK BUS předložil projekt o celkových plánovaných výdajích ve výši 17 059 760,- Kč. Způsobilé výdaje projektu činí 13 527 000,- Kč, z čehož dotace EU z rozpočtu ROP NUTS II Střední Čechy v procentuální výši 40% činí 5 410 800,- Kč. Regionální operační program NUTS II Střední Čechy dotaci financuje z Evropského fondu pro regionální rozvoj.

V současné době dopravce zahajuje výběrové řízení na dodavatele autobusů, projekt předpokládá jejich nasazení do provozu v květnu 2014. BOSÁK BUS je jedním z deseti dopravců Středočeského kraje, jejichž projekt prošel přísnými hodnotícími kriterii a byl přijat k realizaci. Samotný projekt je konkrétním důkazem dopravce na jeho zájmu poskytovat veřejnosti kvalitní služby.
Dopravce BOSÁK BUS, spol. s r.o., člen skupiny ARRIVA, provozuje veřejnou dopravu na Dobříšsku, Příbramsku a s přesahem do Prahy. Činnosti realizuje ve své provozovně v Dobříši. Jeho 54 autobusů ujede za rok 3,8 mil. km a přepraví 2,2 mil. cestujících.
TZ BOSÁK BUS

EU podpoří pořízení tří nových autobusů pro veřejnou dopravu na Dobříšsku