Váš hlas v Evropě: Možnost uplatnění Vašeho názoru v rámci evropského připomínkového řízení
Váš hlas v Evropě: Možnost uplatnění Vašeho názoru v rámci evropského připomínkového řízení
Plánování cesty z místa A do B, kombinace různých druhů dopravy a plánování cesty jako takové vyžaduje dostatek relevantních a důvěryhodných informací. Evropská komise v současnosti připravuje stanovení společných technických zásad, aby zajistila fungování a technickou spolupráci jednotlivých systémů v rámci celé EU.

Evropské připomínkové řízení k opatření pro plánování cest v jednotlivých druzích dopravy a související informační služby navazuje na doposud provedené činnosti v rámci akčního plánu pro ITS (akce 1.5 „Prosazování využití multimodálních plánovačů cest“) a směrnice ITS (prioritní akce (a) „Poskytování multimodálních informací v rámci EU"). Bere také v úvahu výsledky soutěže o nejlepší nápad elektronického nástroje (dostupného na adrese www.eujourneyplanner.eu), který umožní plánovat cestu z kteréhokoliv místa do určeného místa v rámci zemí EU.

Nyní máte možnost účastnit se veřejného připomínkového řízení (veřejné konzultace) k této otázce, a to na ec.europa.eu.

Nejzazší termín pro zaslání připomínek je stanoven na 12.3.2013.

TZ MD ČR
Dotazník se vyplňuje on-line, právnické osoby se před vyplněním mají zaregistrovat do rejstříku EU, pokud ne, pak jsou názory v dotazníku brány jako vyjádření názoru soukromé osoby, která ho vyplňuje (lze vyplnit i anonymně). V blocích otázek jsou uvedeny potencionální problémy, které je potřeba odstranit k zavedení evropského plánovače cest a informačních služeb pro cestující a naopak přínosy, které může přinést.
IDOS 26.3.2012 oficiálně vyhlášen v Bruselu vítězem soutěže Evropské komise

EU dává možnost veřejnosti vyjádřit se k problémům při zavádění plánovačů cest