Elektronický vizuální a akustický systém informování cestujících firmy APEX
Svoboda nad Úpou a Roudnice nad Labem.

v dalších městech České republiky - v Třinci, Krnově, Svobodě nad Úpou a Roudnici nad Labem. Doplněno informacemi o investorech a provozovatelích
v dalších městech České republiky - v Třinci, Krnově, Svobodě nad Úpou a Roudnici nad Labem. Doplněno informacemi o investorech a provozovatelích
27.11.2009: Na základě dotazu čtenáře doplňujeme informace o investorech a provozovatelích informačního systému:
  • Třinec (investor a provozovatel systému Veolia Transport Morava)
  • Krnov (investor a provozovatel systému Veolia Transport Morava )
  • Svoboda nad Úpou (investor město, provozovatel systému OSNADO )
  • Roudnice nad Labem (investor a provozovatel systému město )

15.11.2009 - V průběhu měsíce října a začátkem listopadu 2009 proběhly instalace a zprovoznění Elektronického vizuálního a akustického systém informování cestujících v Třinci, Krnově, Svobodě nad Úpou a Roudnici nad Labem.

V Třinci byl zprovozněn informační dvoubarevný LED panel o 13 pevných a jednom pohyblivém řádku. Na autobusovém nádraží v Krnově byl použit dvoubarevný LED panel o 10 pevných a jednom pohyblivém řádku. Na novém autobusovém nádraží ve Svobodě nad Úpou byly instalovány dva dvoubarevné LED panely o 10 pevných a jednom pohyblivém řádku a oboustranné analogové hodiny o průměru 80 cm. Na autobusovém stanovišti V Roudnici nad Labem byl zprovozněn dvoubarevný LED panel o 9 řádcích pevných a jednom pohyblivém.

Samozřejmostí je, že všechny instalované systémy jsou vybaveny systémem TYFLOSET® pro obsluhu nevidomými a slabozrakými cestujícími.
Řídicí počítač v informačních panelech s využitím Internetovského protokolu zajišťuje spojení s Centrálním informačním systémem jízdních řádů ( SW aplikace IDOS ). Takto je zaručena plně automatická aktualizace jízdních řádů.
Systém poskytuje informace o čísle linky, spoji, cílové zastávce, čase odjezdu a čísle nástupiště. Tyto informace jsou doplněny o aktuální datum a čas. Pohyblivý řádek je určen pro doplňkové dopravní informace, např. o zavedení nové linky, nových tarifech, objízdné trase, výluce apod. V případě potřeby je možné ho přepnout do režimu řádku pevného. Pohyblivý řádek lze využít mimo jiné i pro informování cestujících o mimořádných událostech. Dvoubarevné provedení panelu umožňuje zobrazovat údaje o dvou druzích doprav.
TZ APEX Jesenice
Nové autobusové nádraží v Přelouči. Výpravní budova, nástupiště, informační tabule

Elektronický vizuální a akustický systém informování cestujících firmy APEX
Třinec a Krnov.