Elektrické autobusy SWITCH pro globální skupinu JSW v Indii
SWITCH - První významná a největší objednávka elektrických autobusů v Indii pro dojíždění zaměstnanců JSW Group. Foto SWITCH

SWITCH EiV 12 budou přepravovat zaměstnance oceláren ve Vijayanagaru. Britský výrobce uzavřel s JSW dlouhodobé partnerství a dodá prvních 71 bateriových autobusů.

SWITCH EiV 12 budou přepravovat zaměstnance oceláren ve Vijayanagaru. Britský výrobce uzavřel s JSW dlouhodobé partnerství a dodá prvních 71 bateriových autobusů.

SWITCH Mobility (SWITCH) uzavřela partnerství s JSW, indickým konglomerátem aktivním v různých sektorech, od oceli a energetiky po spotřební zboží a sport, na zavedení  elektrických autobusů pro dopravu zaměstnanců v Indii. Jedná se o první významnou a největší objednávku elektrobusů v zemi pro přepravu zaměstnanců, přičemž 71 autobusů bude  dodáno JSW Steel pro závod v Vijayanagar. SWITCH Mobility bude vlastnit a dohlížet na veškeré práce včetně nastavení dobíjecí infrastruktury a požadované účinnosti údržby po dobu 12 let trvání smlouvy.

Mahesh Babu, globální CEO SWITCH Mobility, řekl: „Trh soukromých autobusů v Indii je jedním z klíčových dopravních trhů v zemi, který představuje 70% podíl na trhu, z čehož se očekává, že trh soukromých elektrických autobusů bude oceněn na 60 miliard rupií (asi 17 miliard korun) v příštích pěti letech. S pozitivním přijetím SWITCH EiV 12 jsme rádi, že můžeme vstoupit do sektoru pro dopravu zaměstnanců a být součástí cesty udržitelnosti s JSW Steel. Toto partnerství s JSW je důležitým milníkem pro SWITCH Mobility, protože dodáváme naši první a největší zakázku soukromých autobusů v zemi. Rád bych poděkoval vedení JSW za důvěru v naše produkty SWITCH. Jednáme s dalšími společnostmi po celé zemi, které projevují velký zájem připojit se k této udržitelné cestě."

Klimatizované autobusy pro JSW zahrnují SWITCH EiV 12. Futuristický SWITCH EiV 12 je vybaven patentovanými, propojenými technologickými řešeními „SWITCH iON“, které umožňují vzdálenou diagnostiku a monitorovací služby v reálném čase a špičkové digitální nástroje pro správu baterií. Architektura EV platformy EiV je společná s evropským vozem SWITCH e1, který by měl být na trh uveden příští rok.

Autobusy jsou podle SWITCH také vybaveny novou generací vysoce účinných modulárních baterií s pokročilou lithium-iontovou chemií NMC, speciálně vyvinutými pro indický trh a klimatické podmínky.

Pro zajištění efektivního provozu bude SWITCH rošiřovat počet zaměstnanců o 200.