Elektrické autobusy jsou v Hamburku jedničkou

Po sedmnácti MAN Lion’s City E objednala VHH v Hamburku dalších dvacet sólo i kloubových elektrických autobusů.
Po sedmnácti MAN Lion’s City E objednala VHH v Hamburku dalších dvacet sólo i kloubových elektrických autobusů.
Na konci roku 2019 byla dopravní společnost Verkehrsbetriebe Hamburg-Holstein (VHH) první zákazník nových elektrických autobusů od MAN, zároveň to byl i milník pro VHH, která se rozhodla pro budoucnost s nulovými emisemi. Všech 17 autobusů MAN Lion’s City 12 E, které si VHH objednala, je v provozu.

Deset MAN Lion’s City 12 E je na silních v Norderstedtu. Dopravce vybudoval první depo VHH pro elektrická vozidla ve spolkové zemi Šlesvicko-Holštýnsko. Má dvanáct nabíjecích bodů pro noční nabíjení zelenou elektřinou.

Dalších sedm elektrických autobusů je v provozu na tratích VHH na východě Hamburku. Vozidla jsou provozována z depa ve čtvrti Bergedorf. Jeden černo-červeno-zlatý ebus nyní v době Euro budí v Hamburku pozornost nejen vášnivých fotbalových fanoušků, kteří se chtějí vozit autobusem v barvách německé fotbalové reprezentace. A brzy se v Hamburku objeví 20 dalších autobusů od MAN Truck & Bus. Deset MAN Lion's City 12 E a deset MAN Lion's City 18 E.

Od roku 2020 pořizuje VHH pro Hamburk pouze autobusy na bateriový pohon. Naposledy v únoru objednala na základě výběrového řízení 32 elektrických autobusů od MAN, Irizar a Volvo.