Elektrické autobusy BYD ADL ušetřily v Londýně 900 tun CO2

První londýnská a největší evropská flotila bezemistních autobusů je v provozu rok a ujela milion kilometrů.
První londýnská a největší evropská flotila bezemistních autobusů je v provozu rok a ujela milion kilometrů.

Po ročním provozu a milionu ujetých kilometrů ušetřila první londýnská a největší evropská flotila čistě elektrických bezemisních autobusů provozovaných Go-Ahead pro Transport for London (TfL) Londýňanům téměř 900 tun škodlivých emisí CO2.

Autobusy jsou vyráběny v Británii partnertvím pro elektrické autobusy BYD ADL.

Flotila 51 jednopodlažních autobusů, která jezdí na trasách 507 a 521, významně přispěla k řešení krize kvality ovzduší v ulicích hlavního města a výsledky vedly k objednání autobusů pro další londýnské trasy.

Celkově je v provozu nebo objednáno v Londýně 157 jednopodlažních autobusů od BYD ADL včetně flotily, která brzy začne jezdit v Liverpoolu. Partnerství BYD ADL nyní pracuje na řadě nových produktů.

Kromě toho jsou v Nottinghamu v provozu na trase 98 jednopodlažní autobusy a pět patrových od BYD provozované společností Metroline.

Doposud partnerství BYD ADL vytvořilo stylové, osvědčené a spolehlivé vozidlo Enviro200EV, které je schopno zvládnout celodenní pracovní cyklus bez nutnosti příležitostného nabíjení během dne. Využívá noční dobíjení s nízkými cenami elektřiny mimo špičku. Enviro200EV je k dispozici v délce 10,8 m a 12 m.

Zdroj: BYD