Praha, 10. května 2013 – Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) ve spolupráci s Konzervatoří a VOŠ Jaroslava Ježka připravil bohatý hudební program, který představí přes dvacet žánrů v 17 stanicích metra. Programu se zúčastní 37 kapel, které budou hrát 14.5.2013 již od 6.00 ráno a skončí večer v 22.45.

Profesoři, studenti a absolventi Konzervatoře a VOŠ Jaroslava Ježka připravili bohatý hudební program, který zabrousí do různých hudebních žánrů. Návštěvníci metra se tak mohou těšit na klasickou hudbu, jazz, folk, swing, ale kupříkladu i na hip-hop nebo progressive rock.

První koncert začíná již v 6.00 ve stanici Hradčanská, kde vystoupí kytarové duo KJJ, které hraje skladby od renesance přes latinsko-americkou hudbu, španělský folklor, ale i populární písně. Koncertní den pak uzavřou od 22.00 ve stanicích Vltavská a Florenc C funkdiscová kapela Homoguru, která se nebojí spojovat různé žánry a hrát při tom chytlavé popové melodie a rocková skupina Excite.

Ve stanici metra Vltavská od 18.00 zazpívá také Pěvecký sbor Dopravního podniku. Sbor sdružující zaměstnance DPP zazpívá lidové skladby, spirituály, ale i závažnější díla skladatelů různých stylových období.
Více informací včetně detailního programu
Z TZ DPP