Praha, 1. listopadu 2012 – Představenstvo Dopravního podniku hl. m. Prahy (DPP) zvolilo novým generálním ředitelem Milana Křístka. Tuto funkci bude zastávat s platností od dnešního dne.

Na dnešním mimořádném zasedání představenstva byl na základě doporučení dozorčí rady zvolen do funkce generálního ředitele Milan Křístek. Od zítřejšího dne se stane i předsedou představenstva.

„Výběrovou komisi přesvědčil komplex schopností, které vítězný kandidát nabízel,“ řekl předseda dozorčí rady Jiří Pařízek.

„Podle mého názoru byly splněny všechny podmínky k tomu, aby byl nový generální ředitel Dopravního podniku vybrán objektivně. Podařilo se uskutečnit naprosto transparentní výběrové řízení, ve kterém rozhodovali odborníci a zástupci koaličních i opozičních politických stran,“ řekl náměstek primátora pro oblast dopravy Josef Nosek.

Milan Křístek (43 let) působil od roku 2001 ve společnosti T-Mobile Czech Republic, kde byl ředitelem prodeje firemním zákazníkům a prodeje služeb s přidanou hodnotou. Dříve pracoval ve společnostech Český Telecom a IBM.

Během své dosavadní mnoholeté praxe se podílel výraznou měrou na vytváření a realizaci mnoha nových a úspěšných strategií, koncepcí a změn, včetně restrukturalizací společností, snižování a optimalizaci nákladů. Mimo jiné získal i významné zkušenosti v oblasti řízení, obchodu, marketingu a provozu profesionálních služeb, které hodlá plně využít ve prospěch Dopravního podniku.

Milan Křístek vystudoval elektrotechnickou fakultu ČVUT v Praze a absolvoval řadu odborných vzdělávacích programů pro top manažery.

Otevřené výběrové řízení na pozici generálního ředitele vypsal DPP 17. září 2012 a uchazeči se do něj mohli přihlásit nejpozději do 1. října 2012. Celkem se do tohoto výběrového řízení přihlásilo 51 uchazečů.

TZ Dopravní podnik hl. m. Prahy