Dopravce OSNADO zahájil provoz nové víkendové bezbariérové turistické linky
CNG autobus pro turistickou linku byl pořízen za přispění prostředků státního rozpočtu České republiky z programu Ministerstva pro místní rozvoj ČR.

Ta spojuje Janské Lázně se Zoologickou zahradou ve Dvoře Králové nad Labem
Ta spojuje Janské Lázně se Zoologickou zahradou ve Dvoře Králové nad Labem
Dopravní společnost OSNADO zahájila od soboty 14. ledna provoz nové bezbariérové turistické linky, která spojuje o víkendech v zimní sezoně krkonošské lyžařské středisko Janské Lázně přímo se Zoologickou zahradou ve Dvoře Králové nad Labem, která je v provozu celoročně. Trasa linky vede přes Svobodu nad Úpou, Mladé Buky a Trutnov, zároveň bjsou ve Dvoře Králové n.L. v průběhu dne zajištěna přímá spojení mezi ZOO a železniční stanicí s návazností na rychlíky a osobní vlaky z širokého okolí. Od dubna postupně naváže na zimní sezonu letní podoba linky, která bude vedle ZOO zaměřena i na další atraktivity cestovního ruchu na Královédvorsku jako např. barokní areál Kuks či přehrada Les království.

„Cílem projektu, který byl schválen a podpořen v rámci Národního programu podpory cestovního ruchu od Ministerstva pro místní rozvoj, je podpora rozvoje celoročního cestovního ruchu v regionu a zajištění cestování dostupného všem, což v případě tohoto projektu je vyjádřeno speciálně upraveným bezbariérovým autobusem s pohonem na zemní plyn. Autobus je vybaven dvěma místy pro invalidní vozík a samozřejmě výklopnou plošinou pro pohodlné najetí do autobusu. Z hlediska informačního systému je autobus vedle vnějších LED panelů vybaven v interiéru třemi prostornými LCD obrazovkami, které budou cestující informovat o trase a také zajímavostech k jednotlivým místům,“ sdělil ředitel společnosti OSNADO Milan Kovář.

V rámci turistické linky bude platit běžný integrovaný tarif IREDO v rámci své časové a zónové platnosti. K platbě bude možné využít i elektronické peněženky na dopravních kartách. S rozvojem cestovního ruchu v Krkonoších a regionu má OSNADO bohaté zkušenosti. Už několik let provozuje známé sezonní skibusy v zimní a cyklobusy v letní sezóně.

Podrobnosti k projektu jsou k dispozici na www.zazitkynadosah.cz

Z TZ OSNADO, (člen skupina Arriva)

Dopravce OSNADO zahájil provoz nové víkendové bezbariérové turistické linky