DOD  v trolejbusové vozovně v Brně - Husovicích proběhne  9.6.2012
© Jan Havíř

Festival Brno – město uprostřed Evropy věnuje již tradičně část svého programu dopravě a dopravní historii.
Festival Brno – město uprostřed Evropy věnuje již tradičně část svého programu dopravě a dopravní historii.
Letos den dopravní nostalgie připadne na sobotu 9. června, kdy se v 10 hodin sjedou historické vozy MHD z depozitáře Technického muzea v Brně na Náměstí Svobody, kde budou následující hodinu a půl vystaveny. V 11:30 se ve slavnostním konvoji a již s cestujícími vydají do brněnské čtvrti Husovice ke zdejší trolejbusové vozovně, která bude v rámci dne otevřených dveří od 12 do 18 hodin zpřístupněna veřejnosti.

Návštěvníci se budou moci v rámci prohlídky seznámit s denním ošetřením trolejbusů (včetně mytí v myčce) i s pracemi prováděnými na pracovištích lehké a těžké údržby. Kromě vystavených trolejbusů budou na místě přítomna montážní vozidla trolejového vedení a zájemci si budou moci prohlédnout vystavenou část trolejí s některými používanými prvky. Historie vozovny a trolejbusové dopravy v Brně bude představena prostřednictvím prezentace historických fotografií.

Jako obvykle bude v místě zajištěno občerstvení a prodej suvenýrů. K vozovně se můžete dopravit linkou číslo 4 z hlavního nádraží (směr Obřany, zastávka Vozovna Husovice) nebo mimořádně historickými tramvajemi a autobusy z Náměstí Svobody a historickými trolejbusy ze zastávky Brandlova (Česká).
Jan Havíř