Do ulic Brna vyjíždí Tramvaj hrdinů
Po Brně vozí tramvaj Porsche č. 1902 příběhy 20 řidiček a řidičů dopravního podniku. Foto DPMB

Vůz Porsche číslo 1902 vozí skutečné příběhy řidičů, kteří jezdí pro dopravní podnik. Zaměstnanci dopravního podniku se s pasažéry dělí o svůj vztah k práci, řízení či dopravě obecně.
Vůz Porsche číslo 1902 vozí skutečné příběhy řidičů, kteří jezdí pro dopravní podnik. Zaměstnanci dopravního podniku se s pasažéry dělí o svůj vztah k práci, řízení či dopravě obecně.
Do brněnských ulic 29. června poprvé vyjela Tramvaj hrdinů. Vůz Porsche číslo 1902 přináší skutečné příběhy řidičů - hrdinů, kteří 24 hodin denně vozí cestující po městě Brně.  

Skuteční lidé z dopravního podniku. Ve více než čtyřiceti fabionech vozu 1902 jsou umístěny letáky s tvářemi zaměstnanců DPMB. „Na sociálních sítích dlouhodobě představujeme naše pracovníky a popisujeme jejich vztah k dopravě, k řízení a práci, kterou vykonávají. Tyto příspěvky měly vždy velký ohlas. Napadlo nás, je využít i tímto způsobem,“ popisuje generální ředitel DPMB Miloš Havránek.

Pro Dopravní podnik města Brna pracuje téměř 2 600 zaměstnanců, z toho je 1 400 řidičů a řidiček. Ve voze se cestující seznámí s více než dvacítkou z nich – s trolejbusáky, šalináři, autobusáky, těmi, co pro dopravní podnik pracují na plný úvazek, brigádně, ženami i muži.
 
Naši zaměstnanci jsou hrdinové, kteří se každý den starají o to, aby cestující bezpečně dovezli do práce, školy, na nákupy či za zábavou. Denně je všichni potkávají v ulicích a s důvěrou si k nim sedají do vozů. Každý z řidičů si zaslouží velký dík za práci, kterou pro město Brno vykonává,“ dodává Havránek.

Tramvaj hrdinů potkají cestující nejčastěji na linkách 2, 9, 3, 6, 4 nebo 5. Do budoucna se letáky rozšíří i do dalších vozů. Společně s podnikovými nabídkami volných pracovních míst je DPMB využije k náboru nových zaměstnanců.