byl na konci roku 2013 jmenován Jiří Vaněk, dosavadní ředitel konstrukce a vývoje společnosti Iveco CR.
byl na konci roku 2013 jmenován Jiří Vaněk, dosavadní ředitel konstrukce a vývoje společnosti Iveco CR.
V závěru loňského roku byl Jiří Vaněk, dosavadní ředitel konstrukce a vývoje společnosti Iveco Czech Republic, a. s. ve Vysokém Mýtě, jmenován do funkce ředitele Iveco Product Development & Engineering Bus, tedy se zodpovědností za vývoj všech řad městských, meziměstských a turistických autobusů Iveco Bus. Postup Jiřího Vaňka do nejvyššího managementu firmy je oceněním jeho dosavadní práce v pozici šéfkonstruktéra meziměstských autobusů Iveco a stěžejního modelu Crossway. .

„Je to ocenění práce celého našeho týmu a důkaz, že i Češi se mohou prosadit na nejvyšší posty v tak velké a globálně operující skupině, jakou je dnes Iveco Bus, součást CNH Industrial N.V. Dobře znám lidi a zázemí ostatních výrobních závodů Iveco Bus, takže se pro mne nezměnilo prostředí, ale zásadně narostly kompetence, zodpovědnost a velikost týmu našich kmenových i externích pracovníků, které řídím. Za poslední roky se nám podařilo sjednotit standardy konstrukce a vývoje autobusů v Itálii, Francii i v České republice tak, že všichni bez ohledu na zemi či jazyk pracujeme jako jeden tým.“ uvedl Jiří Vaněk.

Nového ředitele Iveco PD&E Bus čeká v průběhu roku 2014 dokončení přechodu všech modelů na novou emisní normu Euro VI. Výroba a prodej autobusů Iveco v provedení Euro VI odstartovala v závěru loňského roku. Přímým nadřízeným Jiřího Vaňka je od prosince 2013 Franco Fusignani, provozní ředitel (Chief Operating Officer) IVECO S.p. A.

TZ IVECO CR
IVECO CR připravilo s Jiřím Vaňkem rozsáhlý zajímavý rozhovor. Protože rozhovory vedené vně BUSportálu uveřejňujeme jen výjimečně - a také pro rozsah rozhovoru - umožňujeme si ho přečíst v původním dokumentu:
IVECO_Rozhovor_s_Jirim_Vankem_CZ.docx

Do funkce ředitele Iveco Product Development & Engineering Bus
Jiří Vaněk. Foto IVECO CR