Do Belgie může přijet ze Španělska až 100 autobusů Irizar
Irizar ie tram je 100% elektrický autobus se vzhledem tramvaje, který kombinuje velkou kapacitu, snadnou dostupnost a vnitřní konfiguraci tramvaje s flexibilitou městského autobusu. V kloubové 18metrové verzi je navržen pro 145 osob. Foto De Lijn

De Lijn uzavřel rámcovou smlouvu na dodávku 100 e-busů pro BRT linky s Irizar e-mobility. Vozidla s interiérem zaměřeným na pohodlí cestujících budou na delších linkách kompenzovat nedostatečné železniční spojení v Limburgu.

De Lijn uzavřel rámcovou smlouvu na dodávku 100 e-busů pro BRT linky s Irizar e-mobility. Vozidla s interiérem zaměřeným na pohodlí cestujících budou na delších linkách kompenzovat nedostatečné železniční spojení v Limburgu.

Ve výběrovém řízení z osmi vybraných uchazečů předložili nabídku tři. Všechny splňovaly minimální požadavky specifikací. Nejlépe se umístila nabídka španělského dodavatele Irizar e-Mobility, výrobce elektrických autobusů v rámci Irizar Group. Jejich e-busy jezdí například v Barceloně, ve francouzském Amiens a Schaffhausen ve Švýcarsku.

Elektrické autobusy Irizar budou mít moderní vzhled a interiér se ještě více zaměřuje na pohodlí cestujících než běžné elektrické autobusy. Například kromě USB nabíjecích bodů mají také držáky na mobilní telefony a lampičky na čtení. Nechybí sedadla s vyšším opěradlem a přes nižší a přídavná okna se do interiéru dostane více přirozeného světla, uvádí De Lijn.

Díky této dohodě má De Lijn další příležitost objednat si e-busy pro vysoce kvalitní veřejnou dopravu (v Belgii nazývanou Hoogwaardig Openbaar Vervoer - HOV). Tento typ vozidla je větší, nabízí více prostoru a má vysokou úroveň komfortu. Dopravní podnik si tak může v příštích letech objednat dostatek nových e-busů a pokračovat v ekologizaci vozového parku,“ uvedla vlámská ministryně pro mobilitu a veřejné práce Lydia Peeters.

Autobusy budou nasazeny na takzvané HOV spoje ve Flandrech. Jedná se o spojení s dodatečnými průchozími opatřeními, která dostanou cestující hladce a rychleji do jejich destinací na často delší vzdálenosti, jako je osa Limburg mezi Hasseltem a Maasmechelen. Jsou tedy dobrým řešením pro řešení nedostatečného rozvoje železniční sítě v Limburgu. Později budou následovat také linky HOV z Hasseltu do Maastrichtu a do severního Limburgu,“ dodala.

S Irizar máme dalšího dodavatele, který má na trhu s elektrickými autobusy pro tento vyšší segment silnou reputaci,“ řekla Ann Schoubs, generální ředitelka společnosti De Lijn.

Děkujeme společnosti De Lijn za důvěru v Irizar e-Mobility. De Lijn významně přispívá k elektrifikaci veřejné dopravy. Irizar e-Mobility je hrdým zastáncem tohoto procesu s našimi zkušenostmi a technologií,“ říká výkonný ředitel OEM Iñigo Etxeberria.

Začátkem roku 2024 si De Lijn objednal 92 elektrických autobusů BYD a 65 E-WAY od Iveco Bus, 44 kloubových z další objednávky má přijet v prvním čtvrtletí 2025.

De Lijn je vlámská vládní společnost, která zajišťuje veřejnou dopravu autobusy a tramvajemi ve Flandrech. Ročně přepraví přibližně 3,5 milionu lidí. Síť De Lijn má přibližně 1 000 linek a 16 000 zastávek. Dohromady autobusy a tramvaje najedou ročně více než 200 milionů kilometrů. Vlastní vozový park společnosti tvoří 2 250 autobusů a 400 tramvají. Jménem De Lijn provozují veřejnou dopravu svými autobusy další soukromé společnosti. Tvoří přibližně polovinu autobusových kilometrů.


Do Belgie může přijet ze Španělska až 100 autobusů Irizar
Irizar ie tram lze nabíjet pomalým nabíjením v depu nebo rychlým pomocí pantografu. Výrobce uvádí autonomii 350 km. Foto Irizar e-Mobility