Den Zlínského kraje 1. října i s autobusy
Autobus RTO Arrivy se ve Zlíně představí opět po roce. Foto Arriva

Arriva tradičně přiveze svůj zrenovovaný autobus RTO. Do Zlína pojedou z okolních měst a obcí autobusy a vlaky zdarma.

Arriva tradičně přiveze svůj zrenovovaný autobus RTO. Do Zlína pojedou z okolních měst a obcí autobusy a vlaky zdarma.

Letošní Den Zlínského kraje je připraven na první říjnovou sobotu. 13. ročník již tradičně znamená program pro dospělé i děti. Probíhat bude u Baťova mrakodrapu a na dalších několika místech v přilehlém okolí. Zájemci budou mít poslední možnost vyřídit si na stánku Koordinátora veřejné dopravy ZK kartu Zetka za zvýhodněnou cenu 99 Kč.

 

K dopravě na akci i zpět je možné využít bezplatnou jízdu vozidly dopravců IDZK. Autobusy svezou cestující z Kroměříže (stanoviště 7) přes Hulín, Holešov (stanoviště 5) a Fryšták, z Uherského Hradiště (stanoviště 16) přes Březolupy, z Valašského Meziříčí (nástupiště 17) přes Slušovice a ze Vsetína (stanoviště 22) přes Valašskou Polanku. Vlaky Arrivy pojedou na dvou trasách podle jízdního řádu. První trasa je z Uherského Brodu přes Hradčovice, Vésky, Kunovice, Uherské Hradiště, Staré Město u Uherského Hradiště nebo Otrokovice do zastávky Zlín střed. Vlak vyjede v 9:14, zpět ze Zlína jede v 16:05. Druhá trasa je naplánována mezi Zlínem, Želechovicemi nad Dřevnicí a Lípou nad Dřevnicí krátce po poledni.

 

Zpáteční autobusy ze Zlína pojedou z následujících stanovišť: Kroměříž - stanoviště 3; Uherské Hradiště - stanoviště 21; Valašské Meziříčí - stanoviště 26; Vsetín - stanoviště 28.

 

Fanoušky retro autobusů potěší Arriva svým RTO autobusem.