Den veřejné dopravy - 10 let EGRONETU 29. 5. 2010

také se společností Autobusy Karlovy Vary
také se společností Autobusy Karlovy Vary
30.5.2010: Den veřejné dopravy - 10 let EGRONETU v sobotu 29.5. zachycen objektivem ...
V sobotu 29. května mohou cestující využít bezplatnou dopravu jak moderními, tak historickými vozidly na zvláštních linkách za účelem prohlídky památek a zajímavých míst Karlovarského kraje. Akce bude probíhat od 9:00 do 18:00 hod. na terminálu Dolního nádraží v Karlových Varech, na autobusovém nádraží v Sokolově a Chebu a v železniční stanici Mariánské Lázně. Odtud budou bezplatně vyjíždět zvláštní vlaky a autobusy k vybraným památkám a zajímavým místům Karlovarského kraje (hrad a zámek Bečov nad Teplou, hrady Loket, Seeberg, Hartenberg, Hauenštejn (Horní Hrad), zámky Lázně Kynžvart, Chyše, Klášter Teplá, přírodní rezervace SOOS, průmyslová vyhlídka dolů Družba a Medard, naučná stezka a lovecký zámeček Kladská, statek Bernard). Každá ze zvláštních linek bude označena velkými písmeny od A do M.

Kromě zvláštních vlaků a autobusů budou v provozu pravidelné vlaky a linky veřejné dopravy, kterých může veřejnost využít k přepravě v rámci celého Karlovarského kraje.

„V rámci Dnu veřejné dopravy vypravíme také historický autobus Škoda 706 RTO, který pojede na trase ze Sokolova přes Loket do Bečova nad Teplou,“ uvedl Zdeněk Suchan, ředitel společnosti Autobusy Karlovy Vary.
2007: Retro jízda Florenc 13:30
Společnost Autobusy Karlovy také v tento den slavnostně zahájí ve spolupráci s Městskou dopravou Mariánských Lázní provoz nové přepravní a informační kanceláře v Mariánských Lázních. Prostor byl zrekonstruován v budově měnírny proudu na Hlavní třídě v Mariánských Lázních naproti zastávce veřejné linkové dopravy Mariánské Lázně, tržnice.

Autobusy Karlovy Vary tak budou pro Den veřejné dopravy garantem dopravy v Sokolově, Chebu a částečně i Mariánských Lázních. Z celkového počtu 14 linek samostatně obstarají pět linek a dvě ve spolupráci s Českými Drahami a dopravcem ČI&DU.

Každý cestující při nástupu do dopravního prostředku obdrží bezplatně pamětní jízdenku. Tato jízdenka jej opravňuje k bezplatnému cestování za pamětihodnostmi a při prokázání se touto jízdenkou u vstupu na památky může cestující využít zlevněné vstupné nebo si bude moci prohlédnout za běžné vstupné prostory, které nejsou obvykle součástí zvolených okruhů.

Pro přepravu na pravidelných linkách a vlacích v oblasti EgroNet si budou moci cestující dne 29. 5. 2010 zakoupit jednodenní jízdenku EgroNet, která pro tento den platí pro 2 dospělé osoby a čtyři děti do věku 14 let včetně.

Speciální akce zdarma:

  • Parní vlak z M. Lázní do Bečova a zpět
  • Fotobus k parnímu vlaku
  • Městské okružní linky Mariánské Lázně, Cheb, Karlovy Vary
  • Výstava dopravní techniky na terminálu Dolního nádraží v Karlových Varech, na autobusovém nádraží v Sokolově a Chebu

Výlety se zvýhodněným vstupným:

  • Hrad a zámek Bečov nad Teplou
  • Hrady: Loket, Horní hrad (Hauenštejn), Hartenberg, Seeberg
  • Zámky: Chyše, Lázně Kynžvart
  • Klášter Teplá

Ostatní výlety:

  • Přírodní rezervace SOOS
  • Statek Bernard
  • Průmyslová vyhlídka
  • Naučná stezka Kladská

Jízdní řády platné 29. května 2010:
http://www.autobusy-kv.cz/index-soubory/jr-ergonet-05-2010.pdf
http://www.egronet.cz/images/sklad_cz.pdf

Projekt organizuje Rozvojový dopravní svaz (RDS), je uskutečněn ve spolupráci s Euregiem Egrensis a je hrazen Evropskou unií z Evropského fondu pro regionální rozvoj, programu Cíl 3, který podporuje přeshraniční spolupráci mezi Českou republikou a Svobodným státem Sasko a za přispění Karlovarského kraje. Podrobnější informace zájemci naleznou na www.egronet.cz.
TZ Autobusy Karlovy Vary, a.s.

Den veřejné dopravy - 10 let EGRONETU 29. 5. 2010