v rámci Evropského týdne mobility. Program.
v rámci Evropského týdne mobility. Program.
V pondělí 19.9.2011 se na pražském hlavním nádraží uskuteční v rámci Evropského týdne mobility další ročník Dne Pražské integrované dopravy s cílem přiblížit široké veřejnosti fungování a další rozvoj veřejné dopravy v Praze a okolí.
PROGRAM
1) výstava o proměnách Pražské integrované dopravy na 1. nástupišti
Nahlédněte do historie, současnosti i budoucnosti Pražské integrované dopravy. Dozvíte se, co ještě možná nevíte o dopravě v Praze a okolí, uvidíte, co nového se chystá, zjistíte, jak vlastně Pražská integrovaná doprava funguje.
2) slavnostní otevření Infocentra PID na Hlavním nádraží
První informační centrum zaměřené na komplexní informace o Pražské integrované dopravě bude slavnostně otevřeno v 10:00 v prostorách zákaznického centra ČD na pražském hlavním nádraží. Pokud Vám není něco jasného ohledně cen jízdného, potřebujete-li poradit se spojením nebo se dozvědět více o cestování nejen po Praze, ale i za jejími hranicemi, navštivte nás v pracovní dny vždy od 8:00 do 19:00.
3) okružní jízdy vlakem do Depa kolejových vozidel ve Vršovicích
Poznejte zázemí pražských vlaků, odkud se vypravují na pravidelné linky CityElefanty, pantografy, Pendolina i mezinárodní rychlíky. Čekají na Vás okružní jízdy areálem Depa kolejových vozidel a Odstavného nádraží Jih včetně odborného výkladu. Pro bezplatné okružní jízdy Vám bude k dispozici třívozová motorová jednotka řady 854+054+954. Odjezdy jsou stanoveny každou hodinu z Hlavního nádraží od 10:35 do 17:35 (doba jízdy cca 50 minut).
4) exkurze v dopravní kanceláři stanice Praha hlavní nádraží
Své zázemí Vám ukáže také nejrušnější osobní železniční stanice v ČR. V pravidelných intervalech bude malým skupinkám zájemců umožněna exkurze do řídícího centra hlavního nádraží, odkud se dálkově řídí provoz také v komplexu Nového spojení. Sraz vždy u infocentra PID na Hlavním nádraží.
5) 3. ročník soutěže o Největšího šotouše PID
Dopravní nadšenci, koníčkáři i odborníci na veřejnou dopravu, procvičte si mozkové závity na dalším ročníku soutěže o Největšího šotouše PID. I tentokrát budete potřebovat znalost ze všech druhů dopravy. Začátek je v 15:30 ve vládním salónku na Hlavním nádraží (vchod z 1. nástupiště).
6) debata o budoucnosti veřejné dopravy v Praze a okolí
Rádi byste se osobně zeptali zástupců vedení organizace ROPID na to, co Vás zajímá nebo co Vám není jasné? Chcete se dozvědět něco víc o budoucnosti veřejné dopravy v Praze a okolí? Přijďte s námi diskutovat od 17:00 do vládního salónku na Hlavním nádraží (vchod z 1. nástupiště).

TI ROPID