Den otevřených dveřích v depozitáři vozidel MHD Technického muzea v Brně.

Podrobnější informace. Program. V areálu bývalých řečkovických kasáren na ulici Terezy Novákové budou vystavena kromě autobusů a trolejbusů ze sbírek TMB také vozidla soukromých majitelů. Jan Havíř pro BUSportál.
Podrobnější informace. Program. V areálu bývalých řečkovických kasáren na ulici Terezy Novákové budou vystavena kromě autobusů a trolejbusů ze sbírek TMB také vozidla soukromých majitelů. Jan Havíř pro BUSportál.
O dni otevřených dveřích v depozitáři vozidel MHD Technického muzea v Brně již BUSportál informoval. Nyní přinášíme podrobnější informace o tom, co všechno bude na této akci, která se uskuteční o víkendu 26. a 27. dubna 2008 v Brně – Řečkovicích, k vidění.

V areálu bývalých řečkovických kasáren na ulici Terezy Novákové budou vystavena kromě autobusů a trolejbusů ze sbírek TMB také vozidla soukromých majitelů. Pozvání k účasti přijali a svoji účast již potvrdili ČSAP Nymburk (s vozidly Škoda 706 RTTN s osobním návěsem NO 80 a Škoda 706 RTO CAR s přívěsem Jelcz P01E), ČSAD Jihotrans České Budějovice (Škoda 706 RTO LUX a Karosa ŠD 11 s rotelem), ČSAD Kyjov (3x Praga RND), Tatra truck klubu Kolín (T813 8x8 SLF CAS 55, T813 6x6 TP), pan Vlk (T111 C7 s vlekem A3S), pan Tetera (Škoda 706 RO, Karosa ŠD 11) a pan Peterka (Škoda 706 RT). Výstava bude doplněna o hasičskou a vojenskou techniku. Poprvé se veřejnosti představí nově zprovozněný parní automobil Škoda Sentinel ze sbírek TMB.

Spolu s výstavou budou probíhat další doprovodné akce. V sobotu 26. dubna bude pro zájemce otevřen depozitář vozidel kolejové dopravy v Brně – Líšni na Holzově ulici. Pro dopravu do Líšně budou moci návštěvníci využit kromě MHD i vozidel zvláštní linky vypravované přímo z areálu v Řečkovicích. Na sobotní odpoledne je navíc naplánována jízda konvoje historických vozidel. V neděli 27. dubna si budou moci zájemci prohlédnout úzkorozchodnou zahradní železnici v Drásově. Dopravu opět zajistí zvláštní linka vypravovaná z areálu v Řečkovicích.
Kompletní program celé akce:

PROGRAM_DOD_2008.doc

Za informace děkuje BUSportál Tomáši Kocmanovi z Technického muzea v Brně.