Dalším německým městem s elektrobusy je Frankfurt nad Mohanem
Osmnáctimetrový Irizar ie pro ICB ve Frankfurtu nad Mohanem

Nové ekologické dieselové autobusy Solaris a MAN doplní jedenáct bateriových e-busů od Irizar a Caetano, město plánuje i pohon na palivové články.

Nové ekologické dieselové autobusy Solaris a MAN doplní jedenáct bateriových e-busů od Irizar a Caetano, město plánuje i pohon na palivové články.

Dopravce In-de-City-Bus GmbH (ICB) v Frankfurtu nad Mohanem v Německu objednal v lednu po ukončení výběrových řízení 60 nových autobusů, včetně 11 elektrických. Od prosince 2020 bude nově zajišťovat polovinu autobusových linek ve Frankfurtu a většina nových vozidel přijede právě do depa ve městě.

Půjde o devět elektrických autobusů španělského Irizar, které koupí ICB prostřednictvím Frrostaal Equipment Solutions GmbH, ta zajišťuje prodejní a servisní služby pro autobusy i nabíjecí infrastrukturu na německém, rakouském a švýcarském trhu. Další dva elektrické sólo autobusy jsou od Caetano z Portugalska. Všechny elektrické modely dorazí do Frankfurtu na podzim 2020. Vyjedou na linky 33 a 37 ve stylové čtvrti Gutleutviertel a v okolí hlavního vlakového nádraží. Jako první byla ve městě elektrifikována linka č. 75 v roce 2018 v okolí univerzitního kampusu. Hesenské ministerstvo hospodářství podpořilo nákup nových e-busů částkou 2,8 milionu EUR.

ICB objednala také 41 dieselových sólo autobusů, 21 Solaris a 20 MAN, a 8 dieselových kloubových autobusů Solaris.

Všechny nové autobusy budou vybaveny nejnovějšími bezpečnostními systémy, některé budou mít místo zrcátek kamery. Samozřejmostí je klimatizace a další vybavení pro cestující.

Po bateriových autobusech přichází na řadu i technologie palivových článků. V současné době pracuje město na výběrovém řízení na 22 autobusů na palivové články a na koncepci vodíkové čerpací stanice. V roce 2021 mají už být ve flotile ICB.

Městská společnost ICB je největší autobusovou společností ve Frankfurtu. S flotilou 162 autobusů každoročně přepraví více než 31 milionů cestujících.