Dalších 40 trolejbusů ze Škody Electric do Bratislavy
Foto Škoda

v rámci opce na další vozidla. Dopravní podnik Bratislava tak odebere celkem 120 nových trolejbusů.
Reklama
v rámci opce na další vozidla. Dopravní podnik Bratislava tak odebere celkem 120 nových trolejbusů.
Plzeň, 15. 5. 2014 – Do slovenské metropole Bratislavy zamíří dalších 40 trolejbusů ze Škody Electric za více než půl miliardy korun s využitím prostředků Evropské unie z Operačního programu Doprava. Nová zakázka navazuje na loňský kontrakt na dodávku 80 vozidel. Celkem tak flotila nových škodováckých trolejbusů pro Bratislavu bude čítat 120 vozů za 1,6 miliardy korun, čímž dojde ke kompletní obnově vozového parku.

„Bratislavský dopravní podnik v rámci aktuálně uplatněné opce získá 20 kloubových vozů Škoda 31 Tr a 20 standardních dvanáctimetrových vozů Škoda 30 Tr. Těchto 40 opčních trolejbusů dodá Škoda Electric v příštím roce, plynule navážou na dodávku 80 trolejbusů. V současné době již běží dodávky z předchozí zakázky na 80 trolejbusů. V Bratislavě byly v dubnu slavnostně předány první dva nové trolejbusy. Všech osmdesát trolejbusů dodáme do dubna příštího roku,“ informuje obchodní manažer Škody Electric Petr Kasenčák.

V rámci kontraktu pro bratislavský dopravní podnik vyrábí Škoda Electric část trolejbusů s pomocným diesel-agregátem, tato vozidla budou schopná jízdy i na místech, kde není trakční vedení. Cestující ocení klimatizaci. Trolejbusy ze Škody Electric jezdí na Slovensku také v Prešově, Banské Bystrici a Žilině.

Z TZ Škoda
BUSportál. Škodovácké trolejbusy pro slovensko vždy na BUSportálu bodují. Závoz trolejbusové karosérie SOR s variantou s dieselagregátem pro Bratislavu z 10.4.2014 byl v rámci dubna 4. nejoblíběnější, Škoda 30 a 31 Tr SOR pro Bratislavu v ulicích Plzně z 10.1.2014 vyhrály žebříček měsíce ledna. K předání trolebusů v Bratislavě uveřejnil slovenský BUSportál 9.4.2014 Predstavenie prvých nových trolejbusov v Bratislave.

Dalších 40 trolejbusů ze Škody Electric do Bratislavy
Škoda Electric © BUSportál